Ιερώνυμος: «Θα νικήσουμε με τη βοήθεια του Θεού και της επιστήμης»

Ο Ιερώνυμος μετά το εξιτήριό του άναψε ένα κερί υπέρ υγείας των Ελλήνων, ενώ  ευχαρίστησε τους γιατρούς των νοσοκομείων

Τον φόβο του ότι μπορεί να μην ξαναγύριζε σπίτι του αποκάλυψε συγκινημένος χθες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο οποίος πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου νοσηλευόταν επί 12 ημέρες στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Covid! Τις επόμενες ημέρες, ο μακαριότατος θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών.

Κατά

την άφιξή του στην Αρχιεπισκοπή ο κ. Ιερώνυμος αποκάλυψε ότι, κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας του, φοβήθηκε πολύ και πόνεσε όπως όλοι οι άνθρωποι, ενώ έκανε γνωστό ότι περνώντας την πόρτα του Ευαγγελισμού ήταν προετοιμασμένος για όλα, ακόμη και ότι δεν θα ξαναγύριζε σπίτι. Στη συνέχεια, άναψε ένα κερί στο παρεκκλήσι του Αγίου Παύλου. «Ενα κερί για όλους τους Ελληνες, για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους συνανθρώπους μας, που δίνουν τον προσωπικό τους αγώνα απέναντι σε αυτόν τον επικίνδυνο και ύπουλο εχθρό. Εναν εχθρό τον οποίο θα υπερνικήσουμε με τη βοήθεια του Θεού και της επιστήμης» τόνισε.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό των νοσοκομείων, τους οποίους χαρακτήρισε «αληθινούς ήρωες» αυτής της μεγάλης δοκιμασίας για την πατρίδα μας και για όλη την οικουμένη, καθώς θυσιάζουν κάθε έννοια του εγώ τους για να προστατεύσουν την υγεία και για να διασώσουν τη ζωή όλων.

Ο κ. Ιερώνυμος κάλεσε για ακόμη μία φορά τους πιστούς να τηρούν ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμοδίων υγειονομικών Αρχών της Πολιτείας. «Αυτοπεριοριστείτε, πειθαρχήστε και προστατεύστε με τη στάση σας και με τη συμπεριφορά σας την υγεία και τη ζωή τη δική σας και των αγαπημένων σας ανθρώπων και όλων των συνανθρώπων μας» συνέστησε ο μακαριότατος.

Keywords
Τυχαία Θέματα