Η βόμβα ήταν... διαφορικό αυτοκινήτου!

Η βόμβα ήταν... διαφορικό αυτοκινήτου!30.01.2019Ρεπορτάζ

Κομφούζιο για τέσσερις ώρες στη Θεσσαλονίκη από αντικείμενο που θεωρήθηκε βλήμα... 500 λιβρών!

Ρεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Ενα ύποπτο μεταλλικό αντικείμενο, συγκεκριμένα ένα διαφορικό αυτοκινήτου, αναστάτωσε χθες για τέσσερις ώρες τη Θεσσαλονίκη. Το αντικείμενο που βρέθηκε σε εργοτάξιο στη λεωφόρο Νίκης και εξαιτίας του σήμανε συναγερμός δεν

ήταν τελικά βλήμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπως αρχικά θεωρήθηκε, αντίστοιχο με εκείνο που εντοπίστηκε τον Φεβρουάριο του 2017 σε βενζινάδικο του Δήμου Ευόσμου - Κορδελιού.

Ο συναγερμός έληξε στις 6.15 το απόγευμα, όταν και επίσημα πλέον οι αρμόδιοι του Στρατού ενημέρωσαν ότι το αντικείμενο που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών που εκτελούνται στο παλιό εστιατόριο Ολυμπος - Νάουσα, το οποίο είναι κλειστό από το 1978 και ανακαινίζεται για να γίνει ξενοδοχείο, δεν είναι βλήμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και μάλιστα 500 λιβρών, όπως είχε κυκλοφορήσει, αλλά ένα εξάρτημα αυτοκινήτου.

Ολα άρχισαν λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι. Εργαζόμενοι στο εργοτάξιο κατά τη διάρκεια των εργασιών «χτύπησαν» πάνω στο αντικείμενο που έμοιαζε με βλήμα. Απευθείας ειδοποίησαν την Αστυνομία, ενώ στο σημείο κλήθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Βομβών του Στρατού για να αξιολογήσει την κατάσταση. Αρχικά η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιούνταν κανονικά, όμως στη συνέχεια έκλεισε η λεωφόρος Νίκης, ενώ αποκλείστηκε το τμήμα του δρόμου μπροστά από το κτίριο. Στους δρόμους και στα στενά επικράτησε κομφούζιο, με τα αυτοκίνητα να πηγαίνουν σημειωτόν.



Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν η βόμβα να είναι ενεργή, χωρίς ωστόσο να μπορεί κανείς να το βεβαιώσει, αφού το τμήμα που θεωρητικά ήταν η κεφαλή της βόμβας παρέμενε θαμμένο κάτω από το πεζοδρόμιο. Για την αποκάλυψη της «βόμβας» επιστρατεύτηκε η Μονάδα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς και εκσκαφέας που ξέθαψε τελικά το αντικείμενο και αποκάλυψε πως πρόκειται για... διαφορικό αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΣ Μιχάλη Ψαρομιχαλάκη, όταν ενημερώθηκε η Αστυνομία θεώρησε πως πρόκειται για βλήμα και ενημέρωσε τον Στρατό. Υπό ψιλή βροχή δημοσιογράφοι και περαστικοί παρατηρούσαν προσεκτικά από απόσταση αναπνοής την επιχείρηση που στήθηκε προκειμένου να απομακρυνθεί το... βλήμα από το «κουφάρι» του ιστορικού κτιρίου του κέντρου της πόλης.

Η είδηση θύμισε τη γιγάντια επιχείρηση του Στρατού που είχε στηθεί τον Φεβρουάριο του 2017 στον Δήμο Ευόσμου - Κορδελιού για την εξουδετέρωση της βόμβας που είχε βρεθεί στις εγκαταστάσεις πρατηρίου υγρών καυσίμων. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού της χώρας σε περίοδο ειρήνης. Περισσότεροι από 72.000 κάτοικοι μέσα σε μια νύχτα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Υπενθυμίζεται πως το μήκος της ήταν 1,5 μ. και το βάρος της 275 λίβρες, ενώ, σε περίπτωση έκρηξης, τα θραύσματά της θα μπορούσαν να σκοτώσουν σε ακτίνα 1.800 μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα