Η Ν.Δ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΥΣΑ

Η Ν.Δ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΥΣΑ14.06.2018Άρθρα

Στην παράταξη του Κυριάκου κυριαρχούν τα «αφηγήματα» του ευρωπαϊκού ελιτισμού

Από τον
Παναγιώτη Χ. Δούμα*

Οζήλος του Κυριάκου να καρπωθεί πολιτικό μέρισμα από τον εορτασμό της σεξουαλικής διαστροφής και να δηλώσει «παρούσα» δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος. Ειδικά αν αντιπαρατεθεί με τη στάση του απέναντι σε εθνικά και κοινωνικά ζητήματα, που απασχολούν τον μέσο δεξιό ψηφοφόρο.
Ως αντιπρόεδρος της Νέας Δεξιάς έχω δεχθεί πολλάκις κριτική, επειδή τα βέλη μου δεν εστιάζουν στην εθνομηδενιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.,

αλλά στρέφονται πολύ συχνά κατά της Ν.Δ. Ισχύει. Ομως, ο εκ των υστέρων καταγγελτικός λόγος στις καθ’ όλα αναμενόμενες πολιτικές της κυβερνήσεως έχει πολύ μικρότερη αξία έναντι της κριτικής επί των εμφανών προθέσεων της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, η οποία αναμένεται συντόμως να κυβερνήσει. Δίκη προθέσεων; Ναι, στην πολιτική επιβάλλεται!

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εκχωρήσει το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια δεν αποτελεί ανακάλυψη της πυρίτιδας. Είναι αναμενόμενο, για να μην πω ότι πάλι καλά που δεν εκχωρούν και τα εδάφη της Μακεδονίας! Το ότι, όμως, η Ν.Δ. δεν αποστασιοποιείται επαρκώς από τη σύνθετη ονομασία και δεν βγαίνει -ας μου επιτραπεί- «στα κάγκελα» είναι το πλέον ανησυχητικό. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Κυριάκος, συνεπικουρούμενος από τον «καραδεξιό» αντιπρόεδρό του, τον περασμένο Ιανουάριο απαγόρευε στα στελέχη του να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Το ότι υπαναχώρησαν δεν λέει κάτι. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν το έπραξαν επειδή το πιστεύουν, αλλά επειδή τους το επιτρέπει -αν όχι επιβάλλει- η πολιτική συγκυρία.

Είναι εξίσου οφθαλμοφανές ότι, αν η πίεση επιλύσεως του Σκοπιανού ασκούνταν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, πάλι με βάση τη σύνθετη ονομασία θα κινούνταν και αυτή. Αλλωστε, ο σκληρός πυρήνας του Κυριάκου, ο οποίος απαρτίζεται από νεοφιλελευθέρους της Δράσης και της πάλαι ποτέ Φιλελεύθερης Συμμαχίας και της Δημοκρατικής Συμμαχίας της αδελφής του, τασσόταν ανέκαθεν αναφανδόν υπέρ της εκχωρήσεως του ονόματος. Και, εν πάση περιπτώσει, γιατί ο κύριος Μητσοτάκης δεν λέει το αυτονόητο; Οτι δεν μας ενδιαφέρει να επιλυθεί το Σκοπιανό;

Στη Ν.Δ. του Κυριάκου κυριαρχούν τα «αφηγήματα» του ευρωπαϊκού ελιτισμού. Κυριαρχεί η τάση περιφρονήσεως του λαού και του έθνους. Κυριαρχούν η περιφρόνηση των παραδοσιακών αξιών της κοινωνίας μας, καθώς και η πεποίθηση ότι όλα πρέπει να αντιμετωπίζονται με οικονομικούς και καθαρά μικροπολιτικούς όρους. Οι έννοιες της ιδεολογίας και της ταυτότητος του παραδοσιακού κορμού του κόμματος αποτελούν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εμπόδιο και όχι επιταγή για το κόμμα. Εκεί, η Ν.Δ. είναι… απούσα.
Τι άλλο, αλήθεια, χρειάζονται οι νεοδημοκράτες για να καταλάβουν ότι οι συναισθηματισμοί δεν βοηθούν την πατρίδα; Η Νέα Δημοκρατία βρήκε άλλον εραστή, και μάλιστα πολύ… ευέλικτο!

*Eπιχειρηματίας, αντιπρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα