Η Μέρκελ ζήτησε και «ευχαριστώ» για τα Μνημόνια!

Η Μέρκελ ζήτησε και «ευχαριστώ» για τα Μνημόνια!24.01.2020Άρθρα

Απίστευτο θράσος από τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ...

... η οποία από το Νταβός σε μια επίδειξη νεοαποικιοκρατικής νοοτροπίας μάς ζήτησε να την... ευχαριστήσουμε κιόλας για τη σκληρότητά της και την επιμονή της στην επιβολή των Mνημονίων. Μνημόνια που γονάτισαν πάνω από μία δεκαετία την ελληνική κοινωνία και τα αποτελέσματα των

οποίων έγιναν αφορμή αυτοκριτικής ακόμη και από τους θεσμούς οι οποίοι τα επέβαλαν.

«Τότε πολλοί με επέκριναν για το “πόσο κακή γυναίκα” ήμουν, που επέβαλα πάντα τόσο αυστηρούς όρους. Αλλά πιστεύω ότι η Πορτογαλία είναι σήμερα ανταγωνιστική. Η Ιρλανδία είναι ανταγωνιστική. Η Ελλάδα έχει σήμερα έναν πρωθυπουργό που εφαρμόζει πραγματικά εντατικές μεταρρυθμίσεις. Αυτό έχει να κάνει και με αυτήν τη σκληρότητα, αλλά και με την προθυμία να βοηθήσουμε και να ανοίξουμε μια μεγάλη ομπρέλα διάσωσης» είπε από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ η κυρία Μέρκελ, αυτοχριζόμενη... σωτήρας της νότιας Ευρώπης.

Το μάθημα

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η Ευρώπη έχει πάρει τα μαθήματά της από την οικονομική κρίση της περασμένης δεκαετίας, και τόνισε ότι η παγκόσμια οικονομία ξεπέρασε την κρίση του 2008 σχετικά γρήγορα, με συντονισμένες αποφάσεις και συνεργασία, κάτι που από αρκετούς παρισταμένους ερμηνεύτηκε ως μια προσπάθεια προστασίας της πολιτικής της κληρονομιάς καθώς η πολιτική σταδιοδρομία της φτάνει στο τέλος της. Η κυρία Μέρκελ δεν παρέλειψε πάντως να αποδώσει εύσημα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις «μεταρρυθμίσεις» τις οποίες συνεχίζει με εντατικό ρυθμό, κάτι που απέδωσε στη δική της στάση τα προηγούμενα χρόνια.

Νωρίτερα πάντως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ασκήσει δημόσια κριτική στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Λιβύης. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον καθηγητή Ιστορίας στο Χάρβαρντ Νίαλ Φέργκιουσον στο Νταβός ο Ελληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι ήταν λάθος της καγκελαρίου της Γερμανίας που δεν κάλεσε τη χώρα μας στη διάσκεψη του Βερολίνου, κάτι το οποίο -όπως επεσήμανε- το είπε και στην ίδια σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα