Δίχτυα σε πολλά μέτωπα από Κυριάκο

Δίχτυα σε πολλά μέτωπα από Κυριάκο24.01.2020ΝΔ

Τι συζήτησε με τη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας, τον Γάλλο υπ. Οικονομικών και τον «ισχυρό άντρα» της Microsoft

Να ενισχύσει τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας επιχείρησε χθες στο Νταβός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διαδοχικές συναντήσεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Ο πρωθυπουργός είχε τετ α τετ με την υπουργό Αμυνας της Γερμανίας, πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και διάδοχο της Ανγκελα Μέρκελ, Ανεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ, και τον υπουργό

Οικονομικών της Γαλλίας Μπρoύνο Λεμέρ. 

Στη διάρκεια της συνάντησης με την υπουργό Αμυνας της Γερμανίας συζητήθηκαν το περιβάλλον ασφάλειας στη Μεσόγειο, η κατάσταση στη Λιβύη και η συμπεριφορά της Τουρκίας. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι παρούσα στα επόμενα στάδια της διαδικασίας για τη Λιβύη.

Στο ραντεβού με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών ο κ. Μητσοτάκης τού εξέφρασε την ικανοποίησή του και την εκτίμηση του ελληνικού λαού για τη στήριξη της Γαλλίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μεσόγειο. Επίσης, στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκε το οικονομικό και επενδυτικό forum με θέμα την ελληνική οικονομία, που θα διεξαχθεί στο Παρίσι την άλλη εβδομάδα, όταν θα επισκεφθεί τη γαλλική πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, αλλά και στον «smoothing mechanism», τον μηχανισμό, δηλαδή, για τη μεταφορά των υπερπλεονασμάτων από το ένα οικονομικό έτος στο επόμενο.

Νωρίτερα είχε επισκεφθεί το περίπτερο της Microsoft, όπου ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο της εταιρίας Μπραντ Σμιθ. Ο πρωθυπουργός πρότεινε την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του αρχαιολογικού πλούτου της Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρίας ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει τη Microsoft, η οποία επενδύει σε αυτού του είδους τα προγράμματα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η αμερικανική εταιρία θα μπορούσε να επισκεφθεί έναν σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, όπως η Ολυμπία, και να υποβάλει μία πρόταση στην κυβέρνηση για το πώς η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να αναδείξει τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη. Συζητήθηκε, επίσης, η πιθανότητα το επόμενο Data Center της Microsoft να γίνει στην Ελλάδα.

Άρωμα γυναίκας

Στο μεταξύ, περισσότερο άρωμα γυναίκας θα έχει το επόμενο κυβερνητικό σχήμα μετά τον ανασχηματισμό, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Politico. Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για ΠτΔ, είπε: «Στόχος μου ήταν να επιλέξω ένα πρόσωπο που να συμβολίζει την ενότητα της χώρας και να καταστήσω απολύτως σαφές ότι προχωράμε σε μια νέα εποχή».

Σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση πως εγχώριοι αλλά και ξένοι επενδυτές αντιμετωπίζουν με νέα εμπιστοσύνη την Ελλάδα. «Κοιτούν την Ελλάδα και για πρώτη φορά λένε “υπάρχει ένα πειστικό αφήγημα για επενδύσεις εδώ”» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η σημερινή κυβέρνηση «νίκησε τους λαϊκιστές της Αριστεράς και της Δεξιάς», πολιτευόμενη με μια κεντροδεξιά ατζέντα, και αυτό στέλνει ένα πολύ θετικό σινιάλο σε άλλα ευρωπαϊκά κόμματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα