Η μάχη στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ και οι εξελίξεις στις κατασκευές

Η μάχη στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ και οι εξελίξεις στις κατασκευές19.06.2018Πρόσωπα

Το σχέδιο των αδερφών Καλλιτσάντση για την «εκπαραθύρωση» των Μπόμπολα και Κούτρα

Στρατηγικό σχέδιο, το οποίο σε πρώτο στάδιο θα διαρκέσει 18 μήνες, ώστε να ανατραπεί η σημερινή αρνητική πορεία της εταιρίας ΕΛΛΑΚΤΩΡ, έχει καταστρώσει η πλευρά των Αναστάσιου και Δημήτρη Καλλιτσάντση, η οποία βρίσκεται πλέον σε ανοιχτή ρήξη με τους συνεταίρους της Λεωνίδα Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα. Οι αδερφοί Καλλιτσάντση επιδιώκουν, στη γενική συνέλευση που πραγματοποιείται στις 29 Ιουνίου,

να αντικατασταθεί το σημερινό διοικητικό συμβούλιο του κατασκευαστικού ομίλου με νέα πρόσωπα, χωρίς τη συμμετοχή των κ. Μπόμπολα και Κούτρα.

Στο νέο Δ.Σ. που προτείνουν οι αδερφοί Καλλιτσάντση συμμετέχουν στελέχη της αγοράς με υποψήφιο πρόεδρο τον τέως διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο. Στις αιτιάσεις της άλλης πλευράς ότι ζητούν αλλαγές αλλά αυτοί παραμένουν στο νέο Δ.Σ., οι αδερφοί Καλλιτσάντση απαντούν, μέσω της ειδικής ιστοσελίδας που δημιούργησαν ώστε να ζητήσουν τη στήριξη των άλλων μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, πως «εφόσον στοχεύουν σε μία τόσο εκτεταμένη αλλαγή, είναι κρίσιμο να εξασφαλιστεί η συνέχεια και η καινούργια διοίκηση να έχει την υποστήριξη και τη βοήθεια των βασικών μετόχων».

Η οικογενειοκρατία και οι προσωπικές στρατηγικές θεωρούνται από την αγορά μια από τις αιτίες για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ με τις συνεχείς ζημιογόνες χρήσεις. Το σχέδιο των αδερφών Καλλιτσάντση «είναι πυκνό και απαιτεί άμεση κινητοποίηση με έμφαση σε διορθωτικές ενέργειες, αλλά το συνολικό σχέδιο έχει πάντα ως στόχο τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τους μετόχους».

Κατά τους πρώτους τρεις μήνες έμφαση θα δοθεί στον ορισμό «των κατά πλειοψηφία ανεξάρτητων επιτροπών που θα αρχίσουν άμεσα την επισκόπηση, την υλοποίηση και την ενδυνάμωση της εταιρικής διακυβέρνησης», στην «επικοινωνία σαφούς στρατηγικής», στον «εξορθολογισμό του κόστους» και στη «διαχείριση κινδύνων».

Σε δεύτερο στάδιο, εντός εξαμήνου, το σχέδιο προβλέπει και «την άρση των στεγανών» εντός του ομίλου. Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα (6-18 μήνες) θα στοχεύσουν, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω «μετατόπιση της διοίκησης από τους μετόχους σε νέα πρόσωπα».

Διαφημιστικό παιχνίδι με την Αττική Οδό

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε διετή παράταση της σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού. Τα κέρδη του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που είναι ο βασικός μέτοχος της Αττικής Οδού, και των συνεταίρων του θα ξεπεράσουν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ! Ισως γι’ αυτό η διοίκηση της Αττικής Οδού εξακολουθεί να μοιράζει διαφημιστικές καταχωρίσεις στον φιλικό Τύπο, ώστε να αποφύγει τα δυσάρεστα δημοσιεύματα για τις εξελίξεις που έρχονται, καθώς ακόμα ένα από τα ιδιωτικά μονοπώλια της χώρας μοιράζει χρήματα μέσω διαφημιστικών καταχωρίσεων με άγνωστα κριτήρια. Στην ουσία χρησιμοποιεί τα χρήματα από τα διόδια προκειμένου να βοηθά συγκεκριμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε βάρος άλλων, με στόχο να επηρεάσει την κοινή γνώμη για όσα δρομολογούνται.

Keywords
Τυχαία Θέματα