Η κυβέρνηση «αγάπησε» τους βιομηχάνους Β. Ελλάδος για τα μάτια της Εφης και της Κατερίνας

Η κυβέρνηση «αγάπησε» τους βιομηχάνους Β. Ελλάδος για τα μάτια της Εφης και της Κατερίνας19.06.2018Πρόσωπα

Ντιλ με την αναβάθμιση του ΣΒΒΕ προκειμένου να βοηθηθούν εκλογικά Νοτοπούλου και Αχτσιόγλου

Περίεργες... αγάπες με τους βιομηχάνους της Θεσσαλονίκης απέκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα στραμμένο στο πολιτικό μέλλον δύο κυριών από τη

βόρεια Ελλάδα. Της Κατερίνας Νοτοπούλου και της Εφης Αχτσιόγλου, οι οποίες επιθυμούν να εκλεγούν βουλευτίνες. Οπως όλα δείχνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά «χεράκι βοηθείας» για την είσοδο της διευθύντριας του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης και της εξωκοινοβουλευτικής υπουργού Εργασίας στη Βουλή.

Νοτοπούλου και Αχτσιόγλου, που θεωρούνται στο κόμμα από τις αγαπημένες του Αλέξη Τσίπρα, κοιτούν με αγωνία το πολιτικό μέλλον τους και επιθυμούν διακαώς να εκπροσωπήσουν τη Θεσσαλονίκη στην επόμενη Βουλή. Επειδή, όμως, οι θέσεις είναι περιορισμένες, «επιστρατεύονται» οι βιομήχανοι της βόρειας Ελλάδας και ειδικότερα ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ και οι συνεργάτες του, για να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη εκλογή στην Α' Θεσσαλονίκης της ντόπιας Κατερίνας Νοτοπούλου και της εκ Γιαννιτσών ορμώμενης Εφης Αχτσιόγλου.

Ο κ. Σαββάκης πρόσφατα έσπευσε να «πανηγυρίσει» για την ανάδειξη του συνδέσμου του σε κοινωνικό εταίρο, με αυξημένη μάλιστα πλειοψηφία της Βουλής κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Ομως, η διάταξη που προτείνει την αναγνώριση του ΣΒΒΕ ως κοινωνικού εταίρου περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στις αρχές του μήνα για δημόσια διαβούλευση και ακόμη δεν έχει ψηφιστεί. Μάλλον στον ΣΒΒΕ δεν το αντιλήφθηκαν ή σπεύδουν να φτιάξουν κλίμα.

Πάντως, η αναγνώριση μιας περιφερειακής και όχι τριτοβάθμιας οργάνωσης (όπως ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ κ.ά.) σε κοινωνικό εταίρο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς πρόκειται για... πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία. «Δεν γνωρίζουμε, αν και βάσιμα υποψιαζόμαστε, προϊόν τι είδους συναλλαγής, διευθετήσεων και κυβερνητικών προσδοκιών αποτελεί το πρωτοφανές “δώρο-ρουσφέτι” των κυβερνώντων προς μια περιφερειακή εργοδοτική οργάνωση» ανέφερε η ΓΣΕΕ. Υπαινίσσεται, λοιπόν, κάποιας μορφής deal που θα αναβαθμίσει τους βιομηχάνους της Θεσσαλονίκης, παρότι κάτι τέτοιο είναι ουσιαστικά παράνομο, αφού κοινωνικοί εταίροι πρέπει να είναι σύνδεσμοι πανελλήνιας εμβέλειας και όχι τοπικοί.

Τι μπορεί να σηματοδοτήσει στην πράξη η αναγνώριση του ΣΒΒΕ ως κοινωνικού εταίρου; Οτι η κυβέρνηση θα λαμβάνει στήριξη από τους βιομηχάνους σε σημαντικά ζητήματα. Η αρχή έγινε με τη δήλωση Σαββάκη στις 4 Ιουνίου υπέρ της συμφωνίας για το Μακεδονικό. Σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη: «Η διευθέτηση του ζητήματος θα έχει σαφείς θετικές επιδράσεις στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών». Ολα, λοιπόν, έχουν την εξήγησή τους!

Keywords
Αναζητήσεις
νοτοπουλου αχτσιόγλου
Τυχαία Θέματα