Η κάλπη θα βγάλει το Brexit που επιθυμούν οι Βρετανοί

Η κάλπη θα βγάλει το Brexit που επιθυμούν οι Βρετανοί07.11.2019Ειδήσεις

Άρχισε η μάχη Τζόνσον, Κόρμπιν. Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Γεμάτη ήταν η χθεσινή μέρα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αρχικά μετέβη στο παλάτι του Μπάκιγχαμ προκειμένου να ζητήσει την άδεια από τη βασίλισσα Ελισάβετ για τη διάλυση του Κοινοβουλίου πριν από την επίσημη προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου.

Επιστρέφοντας στην Ντάουνινγκ Στριτ ο Τζόνσον άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία δηλώνοντας ότι, εάν επιστρέψει στην εξουσία με πλειοψηφία, θα προχωρήσει

άμεσα στην επικύρωση της συμφωνίας του για το Brexit.

«Ελάτε μαζί μας να φέρουμε εις πέρας το Brexit και να προχωρήσει η χώρα αυτή, διαφορετικά, και αυτή είναι η εναλλακτική την επόμενη χρονιά, θα περάσουμε όλο το 2020 σε ένα σόου τρόμου με ακόμα περισσότερο δισταγμό και καθυστέρηση» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «(Οι Εργατικοί) θα σπαταλήσουν όλο το 2020 στη διενέργεια δύο δημοψηφισμάτων, ένα για τη Σκοτία… και ένα δημοψήφισμα για το Brexit».

Την ίδια ώρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός με άρθρο του στην εφημερίδα «Daily Telegraph» επιτέθηκε στον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, τον οποίο συνέκρινε με τον Ιωσήφ Στάλιν, υποστηρίζοντας πως δαιμονοποιεί το κέρδος και τους πλούσιους με τόση μανία και εκδικητικότητα «που έχουμε να δούμε από την εποχή που ο Στάλιν εκτελούσε τους κουλάκους».

Ο Κόρμπιν, από την πλευρά του, δήλωσε ότι θέλει να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία για το Brexit και στη συνέχεια να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να αποφασίσουν εάν η χώρα θα αποχωρήσει με τους όρους που προτείνει εκείνος ή εάν δεν θα αποχωρήσει καν από την Ε.Ε.

Προβάδισμα

Στο μεταξύ, οι δημοσκοπήσεις στη Βρετανία δείχνουν ότι οι Συντηρητικοί έχουν σημαντικό προβάδισμα έναντι των Εργατικών, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το κλίμα είναι εξαιρετικά ευμετάβλητο.

Πάντως η προεκλογική εκστρατεία άρχισε χθες με την παραίτηση του υπουργού Ουαλίας Αλούν Κέιρνς, ο οποίος αποχώρησε από την κυβέρνηση Τζόνσον αφού κατηγορήθηκε ότι είπε ψέματα για το τι ακριβώς γνώριζε σε σχέση με έναν σύμβουλο που φέρεται ότι υπονόμευσε τη δίκη σε μια υπόθεση βιασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα