Η κακοκαιρία συνεχίζει να «σκοτώνει» στην Ευρώπη!

Η κακοκαιρία συνεχίζει να «σκοτώνει» στην Ευρώπη!14.01.2019Ειδήσεις

Τους 24 έφτασαν οι νεκροί σε Γαλλία, Αυστρία και Γερμανία!

Από τη
Νεκταρία Καρακώστα

Μακραίνει συνεχώς ο κατάλογος των θυμάτων από τις πρωτοφανείς -σε σφοδρότητα και ένταση- χιονοπτώσεις και χιονοστιβάδες, που σαρώνουν τις τελευταίες ημέρες την Ευρώπη.

Πέντε νέα θύματα, σε Γαλλία

και Αυστρία, ήλθαν να ανεβάσουν σε τουλάχιστον 24 τον αριθμό των νεκρών από τη φονική κακοκαιρία. Τρεις άνδρες από τη Γερμανία (32, 36 και 17 ετών), που είχαν πάει για σκι στην Αυστρία, εγκλωβίστηκαν από χιονοστιβάδα κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Λεχ-αμ-Αρλμπεργκ. Η σύζυγος ενός από τα θύματα ειδοποίησε ότι η παρέα των ανδρών αγνοείτο το βράδυ του Σαββάτου.

Λίγο αργότερα εντοπίστηκαν οι σοροί των τριών από αυτούς. Ακόμη ένα πρόσωπο (ένας 28χρονος), μέλος της ίδιας παρέας, δηλώθηκε ως αγνοούμενος και αναζητείτο από τις Αρχές, τα σωστικά συνεργεία όμως αναγκάστηκαν, λόγω του διαρκώς αυξανόμενου κινδύνου νέων χιονοστιβάδων, να διακόψουν τις έρευνες. Στη Γαλλία, δύο υπάλληλοι που προσπαθούσαν να ενεργοποιήσουν σύστημα πρόληψης χιονοστιβάδων βρήκαν τραγικό θάνατο στην πίστα της Μοριγιό.

Οσο οι χιονοπτώσεις στις αυστριακές Αλπεις συνεχίζονταν, οι Αρχές αύξησαν το επίπεδο συναγερμού για χιονοστιβάδες στις περιοχές άνω των 2.000 μέτρων στο 3 (σε μια πενταβάθμια κλίμακα), ενώ οι περισσότεροι επαρχιακοί δρόμοι αποκλείστηκαν.
Aκόμη και για την Αυστρία οι φετινές χιονοπτώσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο - έτσι, οι Αρχές κινητοποίησαν στρατιώτες, πυροσβέστες και εθελοντές, που έδιναν πραγματική μάχη με τον χρόνο για να καθαρίσουν δρόμους και να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.

Στην Αλβανία, ένας εργάτης ηλεκτροδότησης σκοτώθηκε προσπαθώντας να αποκαταστήσει κατεστραμμένες γραμμές ρεύματος, ενώ 2.000 στρατιώτες και διασώστες απεγκλώβιζαν παγιδευμένους στο χιόνι.

Πιο οργανωμένη η Βαυαρία στη Γερμανία, που και αυτή αντιμετωπίζει ένα πρωτοφανές ακόμη και για τα δεδομένα της περιοχής κύμα κακοκαιρίας, έθεσε σε επιφυλακή περισσότερους από 5.000 στρατιώτες και εθελοντές.

Keywords
Τυχαία Θέματα