O Μπ. Νετανιάχου παραδέχτηκε επίθεση κατά ιρανικών στόχων

O Μπ. Νετανιάχου παραδέχτηκε επίθεση κατά ιρανικών στόχων14.01.2019Ειδήσεις

Σε μια σπάνια «παραδοχή» επίθεσης κατά του Ιράν προχώρησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου...

...ο οποίος επιβεβαίωσε στο υπουργικό συμβούλιό του ότι η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε την Παρασκευή επιδρομή εναντίον ιρανικών «αποθηκών όπλων» στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του «να δράσει εναντίον του Ιράν στη Συρία, όπως έχει δεσμευθεί».

Στο μεταξύ, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις

ανέφεραν, μέσω του επίσημου λογαριασμού τους στο twitter, ότι μια ρουκέτα εκτοξεύθηκε από τη Γάζα προς το ισραηλινό έδαφος το βράδυ του Σαββάτου - επίθεση στην οποία το Ισραήλ «αναγκάστηκε» να απαντήσει, πλήττοντας δύο θέσεις της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας, τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα δεν προκάλεσαν τραυματισμούς.

Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός λάμβανε από τις ΗΠΑ επίσημη πρόσκληση για τη συμμετοχή του στη διεθνή διάσκεψη για τη Μέση Ανατολή, που διοργανώνουν οι ΗΠΑ στη Βαρσοβία στις 13 και 14 Φεβρουαρίου, προκειμένου να συζητηθούν τρόποι για την πρόληψη της «αποσταθεροποιητικής επιρροής» του Ιράν στην περιοχή.

Η διοργάνωση της διάσκεψης προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Αξιωματούχος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε τον επιτετραμμένο της Πολωνίας στην Τεχεράνη για να του πει ότι η φιλοξενία της συνόδου συνιστά «εχθρική πράξη εναντίον του Ιράν», στην οποία η Τεχεράνη θα απαντήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα