Η Φώφη θυμήθηκε λίγο αργά το μεγάλο έγκλημα του PSI

Η Φώφη θυμήθηκε λίγο αργά το μεγάλο έγκλημα του PSI26.06.2019Πρόσωπα

Επτά χρόνια μετά μιλά για αποκατάσταση της αδικίας, ενώ «βιάζεται» να στηρίξει Μητσοτάκη

Οψιμα αναγνωρίζει το έγκλημα του PSI και υπόσχεται αποκατάσταση των μικροομολογιούχων η Φώφη Γεννηματά. Χρειάστηκε να έρθει η ρήξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να προχωρήσει επιτέλους σε αυτή την παραδοχή η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. Ως γνωστόν,

ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνος που το 2012 ως υπουργός Οικονομικών έβαλε την υπογραφή του στο PSI

Σήμερα, μια επταετία μετά το καταστροφικό για τους Ελληνες πολίτες, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ανυποψίαστους μικροομολογιούχους «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα που κατείχαν ιδιώτες, η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι «όταν τα υπερπλεονάσματα της φορολογίας διοχετεύονται σε κάθε είδους πελατειακές παροχές, χαριστικές ρυθμίσεις και πολυτελείς δαπάνες των κυβερνητικών στελεχών, είναι θεμιτό και ηθικό να εξετάσουμε κάθε πρόσφορο τρόπο για τη φορολογική αποκατάσταση όσων έχασαν τις αποταμιεύσεις τους σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα». Υποσχέθηκε, μάλιστα, ότι θα καταθέσει πρόταση νόμου που θα αποκαθιστά τη ζημιά που έπληξε το διαθέσιμο εισόδημά τους με αναδρομική διάταξη που θα συνδυάζει φορολογικές ρυθμίσεις και επιστροφές της εισφοράς αλληλεγγύης.

Τα παραπάνω δήλωσε η κυρία Γεννηματά χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα για την οικονομική και την κοινωνική πολιτική του κόμματος. Εν τω μεταξύ, η κυρία Γεννηματά κυριολεκτικά δεν... κρατιέται πλέον και το βροντοφωνάζει για ψήφο ανοχής στη Ν.Δ. αν δεν έχει αυτοδυναμία. Η κυρία Γεννηματά μιλά πλέον ανοικτά για μετεκλογική συνεργασία με τη Ν.Δ. στο πλαίσιο της «υπεύθυνης αντιπολίτευσης», όπως λέει χαρακτηριστικά. «Το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν θα επιτρέψει να μπει η χώρα σε περιπέτειες» υποστηρίζει η ίδια, ζητώντας από τον λαό να την ψηφίσει για να μπορεί να έχει ρυθμιστικό ρόλο και όχι απλά συμπληρωματικό. Την ίδια ώρα δε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει το δίλημμα ή αυτοδυναμία ή εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επιμένει να θέτει την αλλαγή του εκλογικού νόμου ως έναν από τους όρους για να στηρίξει την ερχόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ., θυμίζοντας ότι χρειάζονται 200 βουλευτές για να μπει άμεσα σε ισχύ ο νέος νόμος.

Αυτοδύναμη Ν.Δ. «ψηφίζει» ο Βενιζέλος

Τρικλοποδιές στη Φώφη Γεννηματά βάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «κλείνοντας το μάτι» στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ζητώντας καθαρή κυβερνητική λύση και σταθερότητα στις εκλογές.

Ο... μόνος, αλλά συνάμα και συλλογικός πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε ακόμη μια τηλεοπτική παρέμβασή του μετά την έξωση από το Κίνημα Αλλαγής, τάχθηκε επί της ουσίας υπέρ μιας αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας πως είναι πολύ σημαντική για τον τόπο η πολιτική σταθερότητα, καθώς επηρεάζει την οικονομία, τις επενδύσεις που θα έρθουν στην Ελλάδα, τη λειτουργία των θεσμών και την καθημερινότητα όλων.

«Ολοι περιμένουν να υπάρξει σταθερό περιβάλλον, πολιτικό και θεσμικό, να υπάρχει κυβέρνηση η οποία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες» είπε ο κ. Βενιζέλος. Πρόσθεσε δε με νόημα ότι «βεβαίως με συναίνεση, βεβαίως με ενότητα, βεβαίως με προσήλωση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά πάντως πρέπει να υπάρχει σαφής, καθαρή κυβερνητική λύση και σταθερότητα», πιέζοντας με αυτόν τον τρόπο, εμμέσως πλην σαφώς, τη Χαριλάου Τρικούπη για μετεκλογική συνεργασία με τη «γαλάζια» παράταξη.

Οσο για τον εκλογικό νόμο, σημείωσε ότι η επόμενη Βουλή θα πρέπει να καταργήσει την απλή αναλογική, υπενθύμισε ωστόσο πως «ο νόμος που θα την αντικαταστήσει θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές, καθώς απαιτεί πλειοψηφία 200 βουλευτών», κάτι που, όπως είπε, «είναι δύσκολο πολιτικά και αριθμητικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα