Λάδι στη φωτιά για το debate από τον Τσίπρα

Λάδι στη φωτιά για το debate από τον Τσίπρα26.06.2019Πρόσωπα

Κάλεσε μέσω social media τον Μητσοτάκη σε τηλεμαχία. Η ΝΔ αρνήθηκε, θυμίζοντάς του μια παλιά φράση του περί δημοκρατίας

Συνεχίζει ο ένας να ρίχνει την ευθύνη στον άλλον για τη ματαίωση του ντιμπέιτ, σε μια ανούσια κόντρα πέραν και μακράν των πραγματικών προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας, που εν τέλει απλώς φανερώνει την ένδεια της πολιτικής αντιπαράθεσης

στην προεκλογική περίοδο. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έριξε χθες λάδι στη φωτιά αυτής της κόντρας, συντηρώντας ψηλά το θέμα, καθώς κάλεσε προσωπικά μέσα από τα social media τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τηρήσει τον λόγο του και να πραγματοποιηθεί η τηλεμαχία ώστε να συζητήσουν «ανοιχτά και χωρίς φόβο» για όλα τα θέματα.

«Κύριε Μητσοτάκη, τα υπόλοιπα κόμματα δήλωσαν πως αδυνατούν να παραβρεθούν στο debate της 1ης Ιουλίου. Eσείς όμως, στις 8 Μαΐου 2019, δεσμευτήκατε στη Βουλή ότι θα έρθετε σε τηλεοπτική αναμέτρηση -και μάλιστα σε όσες επιθυμώ- μόλις προκηρυχθούν εκλογές. Τόσο πολύ υποτιμάτε τις δεσμεύσεις και το πρόγραμμά σας;» ανέφερε ο κ. Τσίπρας σε ανάρτησή του στο facebook, με την οποία θέλησε να ρίξει το βάρος της ευθύνης στον αντίπαλό του.

Αμεση ήταν η απάντηση από πλευράς Ν.Δ., πηγές της οποίας παρέπεμπαν σε παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού, όταν ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση. Αυτές οι κομματικές πηγές σχολίαζαν ότι «όσες φορές και να θέτει το ίδιο ερώτημα ο κ. Τσίπρας, έχει απαντήσει ο ίδιος στον εαυτό του», επισυνάπτοντας την παρακάτω φράση του κ. Τσίπρα από το παρελθόν: «Η πραγματοποίηση μιας ξεχωριστής τηλεμαχίας μονάχα για δύο κόμματα είναι εντελώς λάθος επιλογή, γιατί είναι υποτιμητική και προσβλητική για την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας».

Κατηγορίες

Την άποψη ότι «ούτε ο κ. Τσίπρας ήθελε τόσο πολύ ντιμπέιτ, άσχετα τι λέει δημόσια» εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και εξήγησε λεπτομερώς τις ενέργειες του κόμματός του προκειμένου να διευκολύνει τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Περισσού, που ευθέως κατονόμαζε τον Αλέξη Τσίπρα ως συνυπεύθυνο για τη ματαίωση.

«Το ΚΚΕ έμπρακτα έδειξε διάθεση συνεννόησης, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών και να διεξαχθεί με ζωντανό τρόπο και όχι με τη διαδικασία των παράλληλων μονολόγων. Γι' αυτό και αρχικά μετέθεσε για τις 2 Ιουλίου την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του στη Θεσσαλονίκη, που είχε προγραμματιστεί την 1η Ιουλίου, για να διευκολύνει την πραγματοποίηση του ντιμπέιτ» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Προανήγγειλε τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ

Την οριστική και αμετάκλητη απόφασή του να μετεξελίξει τον ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα της Αριστεράς σε σοσιαλδημοκρατικό προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, σπεύδοντας παράλληλα να ανακοινώσει την εκλογική συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους, η οποία θα επισημοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα της σύγχρονης και ριζοσπαστικής Αριστεράς που αναζητεί τη νέα του ταυτότητα στα σύγχρονα πολιτικά δεδομένα της Ευρώπης και της Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας διαρκώς νέες προκλήσεις και ανοίγοντας δρόμους. Δεν είναι ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2012, δεν είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ του 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015» σημείωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Star. Ταυτόχρονα πόλωσε περαιτέρω το κλίμα στην κόντρα του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες κατηγόρησε ότι οι μεταρρυθμίσεις του θα είναι αιματηρές για τον ελληνικό λαό, αναφερόμενος στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που υπόσχεται.

«Ποιο θα είναι αυτό το κύμα μεταρρυθμίσεων το οποίο θα δελεάσει τους εταίρους μας για κάτι το οποίο ήδη έχουμε εμείς πετύχει; Ας μη γελιόμαστε, και δεν είναι θέμα πώς θα το περιγράψουμε αυτό, αν θα μιλήσουμε για μεταρρυθμίσεις που κρύβουν αίμα, γιατί αυτό το είπα, διότι πράγματι αυτές οι μεταρρυθμίσεις στοίχισαν ζωές...» είπε.

Επιτέθηκε δε στον κ. Μητσοτάκη σχετικά με τη μείωση της φορολογίας, τονίζοντας ότι αυτές οι μειώσεις θα γίνουν από μια κυβέρνηση της Ν.Δ. όχι τώρα, αλλά σε βάθος τετραετίας. «Ερχεται σήμερα και αποκαλύπτει ότι το 2019 δεν θα κάνει καμία μείωση φορολογίας εάν εκλεγεί, διότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και ότι το 2020 η μόνη μείωση που θα κάνει είναι στον ΦΠΑ στην εστίαση» σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα