Η «δημοκρατία» μήνυσε τα Εllinika Ηoaxes

Μηνύσαμε τα Ellinika Hoaxes. Η υπόσχεση έγινε πράξη. Η εφημερίδα μας αποδεικνύει ότι έχουν και ουσία και περιεχόμενο οι διακηρύξεις της για μαχητική υπεράσπιση του δικαιώματος στη δημοσίευση. Η μήνυση κατετέθη επειδή, όπως είχαμε γράψει στο κύριο άρθρο μας της 9ης Μαΐου, η «δημοκρατία» δέχτηκε από αυτή την ομάδα επίθεση στην αξιοπιστία της.

Η αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της εφημερίδας μας έγινε όταν «οι “ειδήμονες” της προαναφερθείσας ιστοσελίδας χαρακτήρισαν fake news

το δημοσίευμα της “δημοκρατίας”, στο οποίο ο μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος και μηχανικός περιβάλλοντος δρ Θεόδωρος Μέτσης δήλωσε πως οι συχνότητες της τεχνολογίας 5G επηρεάζουν αρνητικά την απορρόφηση οξυγόνου στον οργανισμό και, κατ’ επέκταση, την εξέλιξη του κορονοϊού». Στο άρθρο της 9ης Μαΐου είχαμε επισημάνει ότι «άτομα που δεν έχουν ούτε ένα μικρό κλάσμα από τις ακαδημαϊκές περγαμηνές του δρος Θεοδώρου Μέτση, με απλή… αναζήτηση στο διαδίκτυο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αποτελεί “ψευδή είδηση” η επιστημονική άποψή του».

Οταν συνέβησαν τα παραπάνω, η «δημοκρατία» απευθύνθηκε στα Ellinika Hoaxes και απαίτησε να ανακαλέσουν τον χαρακτηρισμό «fake news» παραθέτοντας και πληθώρα αποδείξεων που έχουν εδώ και καιρό συγκεντρώσει οι επιστημονικοί συνεργάτες της εφημερίδας μας – συμπεριλαμβανομένων και πορισμάτων και επεξεργασμένων ερευνητικών δεδομένων και δημοσιεύσεων σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Αντί αποκαταστάσεως της αληθείας, λάβαμε από τα Ellinika Hoaxes μια απάντηση της οποίας η κεντρική ιδέα ήταν ότι τμήμα της επιστημονικής κοινότητας δεν… συμφωνεί με τις δημοσιεύσεις και τα πορίσματα των ερευνών που τους στείλαμε.

Και η επικοινωνία της «δημοκρατίας» με τα Ellinika Hoaxes αλλά και η εν γένει στάση αυτής της διαδικτυακής ομάδας απέναντι στο τεκμηριωμένο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, καθώς και οι χαρακτηρισμοί «παραπληροφόρηση» και «ψευδοεπιστήμη» που προστέθηκαν σε ανάρτηση των Ellinika Hoaxes (για το προαναφερθέν άρθρο) στο facebook έδειξαν ότι δεν υπήρχε καλή πρόθεση από την πλευρά τους να φωτιστεί ένα θέμα που απασχολεί την κοινή γνώμη, αλλά μια προειλημμένη απόφαση.

Η μήνυση εναντίον των Ellinika Hoaxes αφορά και την είδηση που δημοσιεύτηκε ως βασικό θέμα στο πρωτοσέλιδο της 1ης Ιουνίου, σχετικά με τη διαρροή εγγράφου από το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, στο οποίο επισημαινόταν ότι ο κίνδυνος από τον νέο κορονοϊό «υπερεκτιμήθηκε και ελήφθησαν λανθασμένα μέτρα αντιμετώπισης».

Και αυτό το άρθρο χαρακτηρίστηκε fake news από τα Ellinika Hoaxes, διότι το έγγραφο που διέρρευσε φέρεται ότι είναι προσωπικό έργο υπαλλήλου, που το συνέθεσε και το κυκλοφόρησε «χωρίς να έχει εξουσιοδότηση από την υπηρεσία του». Τα Ellinika Hoaxes, δηλαδή, θεωρούν έγκυρη την αρθρογραφία, την οποία παραδέχονται ως αληθινή τα… κράτη.

Οι δέουσες εξηγήσεις θα δοθούν στις δικαστικές αίθουσες…

Keywords
Τυχαία Θέματα