Από την Πενσιλβανία στην Ελλάδα και στην Προεδρική Φρουρά

Μέρος της περηφάνιας του έθνους έγινε πριν από πέντε μήνες ένας 28χρονος ομογενής, που κατόρθωσε να εκπληρώσει το παιδικό του όνειρο και να υπηρετήσει στους Εύζωνες του Προεδρικού Μεγάρου.

Στους χαλεπούς καιρούς της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα ο νεαρός Ανδρέας Χολέβας επέλεξε να ακολουθήσει το μονοπάτι του παππού του, υπερασπιζόμενος την πατρίδα από όσους την επιβουλεύονται.

Όπως ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», νιώθει μεγάλη χαρά και συγκίνηση που τα κατάφερε. «Ήθελα να γίνω και εγώ Εύζωνας, όπως ο παππούς μου. Έτσι λοιπόν πέρυσι

έκανα όλες τις διαδικασίες για να γίνω Ελληνας και στα χαρτιά, απέκτησα ελληνικό διαβατήριο και τον Ιανουάριο του 2020 παρουσιάστηκα στον Ελληνικό Στρατό. Αφού ορκίστηκα στο Σουφλί, στη συνέχεια κατάφερα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα και να μπω στην Προεδρική Φρουρά».

Η ζωή του

Παιδί Ελλήνων μεταναστών, που βρέθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1960 αναζητώντας μια καλύτερη τύχη από αυτή που μπορούσε να τους δώσει η Ελλάδα εκείνη την περίοδο, ο Ανδρέας γεννήθηκε στο Χάρισμπεργκ της Πενσιλβανίας το 1992.

Η Ελλάδα όμως ήταν και είναι βαθιά ριζωμένη μέσα στην οικογένεια και η φωτογραφία του παππού του, του Γεωργίου Χολέβα, του πατέρα τού πατέρα του, που ήταν Εύζωνας στη Βασιλική Φρουρά το 1937, τον σημάδεψε και ήθελε να τον μιμηθεί.

Ιδιαίτερα περήφανος για τον γιο του αισθάνεται και ο πατέρας του Αθανάσιος Χολέβας, που από πριν λίγες ημέρες ταξίδεψε στην Αθήνα για να καμαρώσει από κοντά τον γιο του. Γεννημένος στο Μεσολόγγι το 1950, δεν έπαψε ούτε στιγμή να διατηρεί δεσμούς με τη γενέτειρά του, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα και από την αγάπη που εμφύσησε στον γιο του για την πατρίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα