Η Αmazon αλλάζει τους ανθρώπους με μηχανές

Η Αmazon αλλάζει τους ανθρώπους με μηχανές14.05.2019Ειδήσεις

Τους δίνει 8.900 € για να... φύγουν

Στις μηχανές στρέφεται η Amazon, η μεγαλύτερη παγκοσμίως πλατφόρμα διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών μέσω διαδικτύου, με απώτερο στόχο την πλήρη αυτοματοποίηση μιας διαδικασίας που σήμερα διεκπεραιώνεται από περίπου 1.300 εργαζομένους της: τη συσκευασία των παραγγελιών που δέχεται από τους πελάτες της.

Aν και καθεμιά από τις μηχανές που μπορούν να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο σε αυτήν την αποστολή κοστίζει περί τα

890.000 ευρώ, οι σχετικοί υπολογισμοί είναι μάλλον δυσοίωνοι για τα εργασιακά δικαιώματα στον διαδικτυακό κολοσσό: σύμφωνα με αυτούς, το κόστος κάθε μηχανής μπορεί να αποσβεστεί σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών - και όχι τυχαία. Κάθε μηχανή συσκευάζει τέσσερις ή πέντε φορές ταχύτερα από έναν άνθρωπο. «Εφαρμόζουμε αυτή τη νέα τεχνολογία με στόχο να ενισχυθεί η ασφάλεια, να μειωθούν οι χρόνοι παράδοσης και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα σε όλο μας το δίκτυο.

Ανακοίνωση

Αναμένουμε ότι τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα επανεπενδυθούν σε νέες υπηρεσίες για τους πελάτες, όπου θα συνεχίσουν να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρία, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιδράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρία δίνει «κίνητρα» στους απασχολουμένους στις αποθήκες της Amazon να παραιτηθούν από τη δουλειά τους. Τους πριμοδοτεί με ένα ποσό της τάξης των 8.900 ευρώ για να δημιουργήσουν τη δική τους start-up διανομής πακέτων της εταιρίας. Η ταχύτερη παράδοση των παραγγελιών είναι άλλωστε μια από τις σημαντικότερες «κούρσες» που προσπαθεί να κερδίσει η Amazon. Μόλις την περασμένη Δευτέρα ο διαδικτυακός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θέλει να μειώσει τον χρόνο παράδοσης στα πιστά του μέλη από δύο ημέρες σε μία ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα