Γλυκές και αλμυρές «αλχημείες» στη ΔΕΘ!

Γλυκές και αλμυρές «αλχημείες» στη ΔΕΘ!26.02.2018Πρόσωπα

Φουρνίζουν, ξεφουρνίζουν, φτιάχνουν γλυκά και κερνούν τους επισκέπτες μοναδικά ελληνικά εδέσματα και κρασιά.

Ο λόγος για αρτοποιούς, ζαχαροπλάστες και εταιρίες τροφίμων και ποτών από όλη την Ελλάδα, που έχουν ανασκουμπωθεί το τριήμερο αυτό στο πλαίσιο των εκθέσεων Detrop Boutique και Artozyma, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.



Σε εξέλιξη βρίσκεται το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, που θα αναδείξει για δεύτερη φορά την Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας και αποδεικνύει ότι η νέα γενιά αρτοποιών έχει και μεράκι και τεχνική. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας ομάδες αρτοποιών από όλη την Ελλάδα προετοίμασαν λιχουδιές του πατροπαράδοτου ελληνικού πρωινού, με τις μυρωδιές του φρεσκοψημένου ψωμιού να σπάνε τη μύτη.

Την ίδια ώρα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σύστησε στο κοινό τα γλυκά της μακεδονικής κουζίνας. Γλυκές δημιουργίες έφτιαχνε χθες όλη την ημέρα και η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον είχαν τα εξειδικευμένα σεμινάρια της Πανελλήνιας Ενωσης Τεχνολόγων Τροφίμων στο περίπτερο 14. Masterclasses και εξειδικευμένες παρουσιάσεις για τη γευστική αρμονία του κρασιού και του φαγητού πρωταγωνίστησαν στις παράλληλες εκδηλώσεις της Detrop, ενώ μικροί παραγωγοί από όλη την Ελλάδα βρήκαν βήμα για να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, κερνώντας τις γεύσεις τους στους επισκέπτες.



Η Detrop Boutique και η Artozyma, που ολοκληρώνονται σήμερα, καταλαμβάνουν εκθεσιακό χώρο που ξεπερνά τα 20.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ φιλοξενούν 190 ξένους εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers από 27 χώρες και ομαδικές συμμετοχές από τρεις). Στην Detrop Boutique συμμετέχουν 230 εκθέτες, μέγεθος αυξημένο κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, ενώ στην Artozyma 86 άμεσοι (αύξηση 37%) και 86 έμμεσοι εκθέτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα