Γιάνης, Λαφαζάνης στο Μέγαρο Μαξίμου για... μασάζ από τον Αλέξη

Γιάνης, Λαφαζάνης στο Μέγαρο Μαξίμου για... μασάζ από τον Αλέξη01.04.2018Παρασκήνιο

«Πάγωσαν» όσοι βρίσκονταν στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Τετάρτης βλέποντας τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Γιάνη Βαρουφάκη να μπαίνουν σχεδόν ταυτόχρονα στο Μέγαρο Μαξίμου από την πλαϊνή πόρτα και να κατευθύνονται στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα.

Ουδείς εκ των παρευρισκομένων, μεταξύ των οποίων και δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, δεν μπορούσε να καταλάβει και να εξηγήσει την επανεμφάνιση των δύο πρώην υπουργών της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες μάλιστα μετά τα πρωτοφανή επεισόδια με πρωταγωνιστή τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.) μπροστά από συμβολαιογραφικό γραφείο. Να σημειωθεί, επίσης, ότι την περασμένη Δευτέρα ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε παρουσιάσει το δικό του κόμμα, καταγγέλλοντας εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική των Μνημονίων που εφαρμόζει.

Τι ήθελαν, λοιπόν, οι δύο στο γραφείο του Τσίπρα έπειτα από τρία «πέτρινα» χρόνια γεμάτα πικρίες και βαριές κουβέντες; Επισήμως, οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού αρνούνται ότι έγινε αυτή η συνάντηση, ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όχι μόνο συναντήθηκαν, αλλά και το ραντεβού των τριών έχει πολύ βάθος, με προεκτάσεις στην επόμενη ημέρα του πολιτικού σκηνικού.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, που γνωρίζει πράγματα στα ενδότερα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε κατ’ ιδίαν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Γιάνη Βαρουφάκη για τις ισχυρές πιέσεις που δέχεται από κέντρα της εγχώριας διαπλοκής, θέτοντας υπ’ όψιν τους ευθέως σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που απεργάζονται και ζητώντας τους να σταματήσουν τη σφοδρή ρητορική εναντίον του. «Μη ρίχνεις μύλο στο νερό τους» φέρεται ότι είπε στον επικεφαλής της ΛΑ.Ε., ο οποίος τελευταία έχει πυκνώσει τις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικά δίκτυα του παλαιού πολιτικού κατεστημένου. Σε αντίστοιχες συστάσεις προχώρησε και στον γραμματέα του ΜέΡΑ25.

«H ελληνική Αριστερά βρίσκεται από το 2011 στην πρώτη γραμμή της μάχης στην Ευρώπη. Μην αμαυρώνεις τον ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό. Προσπαθώ να βάλω τάξη και κανόνες στους ντόπιους κατσαπλιάδες που ρήμαξαν τη χώρα. Χρειαζόμαστε την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη με το μέρος μας» είπε στον κ. Βαρουφάκη.

Συμπτωματικά (;) την Πέμπτη που μας πέρασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας απουσίαζε από διαμαρτυρία έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο, όπως και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΛΑ.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα