«Γέφυρα» εθνομηδενιστών! Τη Ρεπούση ετοιμάζει για υποψήφια ο Τσίπρας

«Γέφυρα» εθνομηδενιστών! Τη Ρεπούση ετοιμάζει για υποψήφια ο Τσίπρας26.02.2019Πρόσωπα

Για γέλια η πρωτοβουλία της δήθεν προσέγγισης της Κεντροαριστεράς, παρά την ισχυρή παρουσία από το Μαξίμου

Η πολυδιαφημισμένη «Γέφυρα» αποδείχτηκε τελικά... ετοιμόρροπη, φτιαγμένη από παλαιά και φθαρμένα «υλικά», χωρίς το παραμικρό πολιτικό βάρος και δίχως καμία επιρροή στην κοινωνία. Η εκδήλωση που έγινε χθες, με στόχο της συμπόρευση της Κεντροαριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ,

εξελίχτηκε σε παρωδία μεταξύ των περιφερόμενων - ανύπαρκτων του πάλαι ποτέ σημιτικού εκσυγχρονισμού, που αναζητούν διακαώς να πιάσουν «στασίδι» στην επόμενη μέρα.

Στο μάλλον αδιάφορο χάπενινγκ, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό καφέ της Αθήνας, ήταν πάντως ισχυρή η εκπροσώπηση του κυβερνώντος κόμματος. Οι Νίκος Βούτσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Πάνος Σκουρλέτης, Αλέξης Χαρίτσης, Εφη Αχτσιόγλου ήταν μεταξύ του ακροατηρίου, ενώ ξεχώρισε στο κοινό και η Ρεγγίνα Βάρτζελη, στενή συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου και διευθύντρια του γραφείου του όταν ήταν πρωθυπουργός, η οποία λέγεται ότι έχει βάλει το... χεράκι της στην υπουργοποίηση του Αγγελου Τόλκα.

Ουδείς, βέβαια, εκ των συριζαίων πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος από την απήχηση που είχε η πρωτοβουλία του Νίκου Μπίστη και της παρέας των «ορφανών» του Σημίτη, καθώς οι υπογραφές που τελικά συγκεντρώθηκαν μετά βίας έφτασαν τις 105. Σπύρος Δανέλλης και Γιάννης Μπουτάρης συνυπέγραψαν τη διακήρυξη της «Γέφυρας» και, αν εξαιρέσει κανείς τον αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο, όλοι οι άλλοι «νεοσυριζαίοι» θεωρούνται απλά αμελητέες ποσότητες.

Καμία «έκπληξη» συνεπώς για τα ονόματα-έκπληξη που υποτίθεται ότι θα υπέγραφαν το κείμενο της πλατφόρμας, όπως τουλάχιστον διατυμπάνιζαν κυβερνητικά ΜΜΕ. Η μόνη έκπληξη μάλλον πρέπει να ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα και αυτή είναι δυσάρεστη, γιατί με τον Μπίστη, τον Δανέλλη και τους άλλους από τα αζήτητα της πολιτικής σοβαρή διείσδυση στον υγιή κόσμο της Κεντροαριστεράς δεν γίνεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Ραγκούσης δεν έβαλε την υπογραφή του, ενώ περιπαικτικά ήταν τα σχόλια από το ΚΙΝ.ΑΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα