Γάλλος «Παλαιοκώστας» το έσκασε από τη φυλακή Ρεό με ελικόπτερο

Γάλλος «Παλαιοκώστας» το έσκασε από τη φυλακή Ρεό με ελικόπτερο02.07.2018Ειδήσεις

«Φρενίτιδα» έχουν πάθει οι απανταχού γονείς. Ο ρόλος της αλφαβήτου και οι top 10 προτιμήσεις

Με «συνταγή» Παλαιοκώστα απέδρασε διαβόητος Γάλλος ληστής από τη φυλακή Ρεό του Παρισιού, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 25 ετών για ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές.

Ο Ρεντουάν Φάιντ θεωρείται -μεταξύ άλλων- υπεύθυνος για μία ληστεία στη διάρκεια της οποίας έχασε τη ζωή της νεαρή αστυνομικός.

Τρεις βαριά

οπλισμένοι συνεργοί του Φάιντ εισέβαλαν χθες το πρωί στο κελί απομόνωσης στο οποίο κρατούνταν και τον απελευθέρωσαν, και στη συνέχεια απέδρασαν με ελικόπτερο που προσγειώθηκε στον αύλειο χώρο της φυλακής. Λίγο αργότερα δράστες και δραπέτης -που παραμένουν άφαντοι- εγκατέλειψαν το ελικόπτερο κοντά στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ, αφού το πυρπόλησαν, και συνέχισαν με αυτοκίνητο. Σημειώνεται ότι 45χρονος Φάιντ είχε δραπετεύσει ξανά το 2013 από τη φυλακή του Σεκεντίν στη βορειοανατολική Γαλλία - και πάλι θεαματικά. Είχε τοποθετήσει εκρηκτικά για να περάσει από πέντε πόρτες ασφαλείας στη φυλακή, παίρνοντας προσωρινά ομήρους τέσσερις σωφρονιστικούς φρουρούς.

Τότε είχε χαρακτηριστεί ως ο «Νο 1 καταζητούμενος της Γαλλίας» αλλά -ευτυχώς- συνελήφθη έξι εβδομάδες αργότερα. Οι Αρχές είχαν συμπεράνει τότε ότι η σύζυγος του Φάιντ τού είχε «περάσει» τα εκρηκτικά κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη φυλακή. Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει μια κολοσσιαία προσπάθεια εντοπισμού των δραστών, προειδοποιώντας ωστόσο τους αστυνομικούς να «λάβουν υπόψη το πόσο επικίνδυνοι είναι ο δραπέτης και οι συνεργοί του».

Keywords
Τυχαία Θέματα