Ετοιμάζεται για την ανακρίτρια ο Β. Μαρινάκης

Ετοιμάζεται για την ανακρίτρια ο Β. Μαρινάκης06.08.2018Παρασκήνιο

Δεν έπιασαν τόπο τελικά οι κινήσεις του εφοπλιστή για να ακυρωθεί η έρευνα της εισαγγελέως για την υπόθεση του «Noor 1»

Προ των πυλών της ανακρίτριας Διαφθοράς βρίσκεται πλέον ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματικές πράξεις που φέρεται ότι έχουν σχέση με την υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης του ναρκοπλοίου «Noor 1». Παρά τον αγώνα

που είχε διεξαγάγει ο εφοπλιστής για να ακυρώσει τη μεγάλη έρευνα της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα εναντίον του ιδίου αλλά και τριών συνεργατών του, το τελευταίο του χαρτί κάηκε μετά την απόρριψη, από το Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά, των αιτήσεων που ζητούσαν να ακυρωθεί η βαρύτατη ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος τους, υποστηρίζοντας ότι έπασχε η προδικασία.

Το δικαστικό συμβούλιο χρειάστηκε περίπου τέσσερις μήνες για να απαντήσει στις αιτιάσεις του επιχειρηματία και των συγκατηγορουμένων του, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση, καθώς η έρευνα για την υπόθεση διακίνησης του μεγαλύτερου φορτίου ηρωίνης που πιάστηκε ποτέ στη χώρα μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα είχε «παγώσει». Ωστόσο, με την απόφασή τους οι δικαστές έβαλαν «σφραγίδα» νομιμότητας στην ποινική δίωξη που είχε ασκήσει σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη και των συνεργατών του (Νίκος Συντυχάκης, Βαγγέλης Μπαϊρακτάρης, Ηλίας Τσακίρης) η εισαγγελέας Πειραιά Ειρήνη Τζίβα. Μια δίωξη που αφορά εγκληματική οργάνωση, η οποία μεταξύ άλλων φέρεται ότι συνδέεται και με τη χρηματοδότηση του φορτίου του θανάτου.

Υπενθυμίζεται πως η Ειρήνη Τζίβα, η οποία διενήργησε ενδελεχή έρευνα για την υπόθεση και στις 23 Μαρτίου άσκησε τις ποινικές διώξεις, απέδωσε στον Βαγγέλη Μαρινάκη και στους συνεργάτες του κεντρικό ρόλο στην υπόθεση. Τα αδικήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι κατηγορούμενοι είναι, κατά περίπτωση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, διεύθυνση της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (χρηματοδότηση, διαμετακόμιση, εισαγωγή, μεταφορά, αγορά, κατοχή, πώληση, αποθήκευση) κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 187 ΠΚ, από δράστες που κατ’ επάγγελμα χρηματοδοτούν την τέλεση πράξεων διακίνησης και διακινούν ναρκωτικές ουσίες και το προσδοκώμενο όφελος των δραστών υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ, και φέρεται ότι τελέστηκαν από 01/01/2012. Στις αιτήσεις ακυρότητας οι τέσσερις κατηγορούμενοι επιχείρησαν -χωρίς αποτέλεσμα- να «εξαφανίσουν» την κακουργηματική δίωξη που αντιμετωπίζουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στοιχεία της έρευνας που φαίνεται πως «έκαψαν» τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους συγκατηγορούμενούς του συνδέονται με εμβάσματα εταιριών συμφερόντων του εφοπλιστή και συνεργατών του προς τον καταδικασθέντα πρωτοδίκως σε ισόβια για την υπόθεση του «Νoor 1» Ευθύμιο Γιαννουσάκη, κατά το χρονικό διάστημα που ήταν σε εξέλιξη η χρηματοδότηση και μεταφορά του φορτίου των 2,1 τόνων ηρωίνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα