Απόπειρα (;) δολοφονίας του Μαδούρο με drones

Απόπειρα (;) δολοφονίας του Μαδούρο με drones06.08.2018Ειδήσεις

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατήγγειλε ως υπεύθυνους τους ακροδεξιούς και άφησε αιχμές για τις ΗΠΑ και τους Κολομβιανούς

Από τη
Θεανώ Καρούτα

Επίθεση με drones φορτωμένα με εκρηκτικά φέρεται ότι σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του Νικολάς Μαδούρο, με στόχο τον ίδιο. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Καράκας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την επέτειο

των 81 χρόνων της δημιουργίας της Εθνικής Μπολιβαριανής Φρουράς ακούστηκαν δύο εκρήξεις κοντά στην λεωφόρο Μπολίβαρ. Η υπόθεση, που η κυβέρνηση της Βενεζουέλας επιχείρησε να παρουσιάσει σαν απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου βέβαια, φαίνεται ότι έχει αρκετά κενά. Ο Μαδούρο λίγο αργότερα με διάγγελμά του κατήγγειλε τους ακροδεξιούς της αντιπολίτευσης, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για «ξένους πράκτορες» «δείχνοντας» τη γειτονική Κολομβία αλλά και «αμερικανικούς κύκλους» στη Φλόριντα. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Associated Press, πυροσβέστες που βρίσκονταν στην περιοχή αμφισβητούν την κυβερνητική εκδοχή καθώς, όταν ερωτήθηκαν σχετικά, απάντησαν ότι επρόκειτο για έκρηξη γκαζιού σε κοντινό διαμέρισμα. Μάλιστα, ακόμα κι ένας στρατιωτικός αξιωματούχος που ήταν παρών στο περιστατικό εμφανίστηκε -μιλώντας στην «EL PAIS»- αρκετά επιφυλακτικός απέναντι στο αφήγημα της κυβέρνησης. Διατηρώντας την ανωνυμία του δήλωσε ότι δεν είδε κανένα drone και δεν άκουσε πυροβολισμούς.

«Είμαι η εγγύηση»

Πάντως αμέσως μετά τις εκρήξεις οι φρουροί του Μαδούρο έσπευσαν να προστατεύσουν αυτόν και την πανικόβλητη σύζυγό του, τους οποίους απομάκρυναν πάραυτα από το σημείο. Στην κυβέρνηση επικράτησε πανικός, ενώ το προσφιλέστερο σενάριο είναι αυτό της απόπειρας δολοφονίας με εκρηκτικά από αέρος. «Πρόκειται για επίθεση κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Απέτυχαν!» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Χόρχε Ροντρίγκες. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε το διάγγελμα του Μαδούρο, ο οποίος είπε: «Σήμερα προσπάθησαν να με δολοφονήσουν. Εισάγουν στοιχεία στη Βενεζουέλα που δεν έχουν σχέση με τον λαό μας. Πραξικοπήματα και τώρα μια επίθεση εναντίον του προέδρου. Λυπάμαι πολύ. Πρέπει να ξέρετε πως εγώ είμαι η εγγύηση της ειρήνης στη Βενεζουέλα». Στο μεταξύ χθες πηγή από την προεδρία της Κολομβίας χαρακτήρισε αβάσιμες και απαράδεκτες τις κατηγορίες του Μαδούρο για εμπλοκή του Κολομβιανού προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος στην απόπειρα εναντίον του. «Ο πρόεδρος είναι επικεντρωμένος στη βάπτιση της εγγονής του Σελέστ και όχι στην ανατροπή ξένων κυβερνήσεων» δήλωσε ο αξιωματούχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα