Ερωτικό Brexit υποσχέθηκε ο Τζόνσον στους Βρετανούς

Ερωτικό Brexit υποσχέθηκε ο Τζόνσον στους Βρετανούς10.12.2019Πρόσωπα

Γελοιοποιεί τις εκλογές και υπόσχεται αύξηση των γεννήσεων

Με τον αέρα του νικητή ο Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται για τη μητέρα των μαχών, τις βουλευτικές εκλογές της Πέμπτης στη Βρετανία, στις οποίες θα κριθούν τόσο το μέλλον του Brexit όσο βέβαια και το μέλλον του ίδιου στην πολιτική. Ο Τζόνσον βρέθηκε τη Δευτέρα σε εκλογικές περιφέρειες-προπύργια των Εργατικών στα Δυτικά Μίντλαντς της Αγγλίας για να προωθήσει το μήνυμά του ότι «μόνον αυτός μπορεί να φέρει σε πέρας το Brexit», όταν κάποια στιγμή στη διάρκεια συνέντευξης ο δημοσιογράφος Ντάνι Κέλι τού έθεσε το ερώτημα για το δώρο προς την εκλεκτή της καρδιάς του. 

«Αυτό που ελπίζω να λάβουν όλοι ως δώρο σε αυτή τη χώρα, την υλοποίηση του Brexit» απάντησε. Είχε προηγηθεί εντούτοις η συνέντευξή του στους «Sunday Times», όπου ο Τζόνσον προέβλεψε ακόμη και αύξηση των γεννήσεων μετά το Brexit, επικαλούμενος ως παράδειγμα εκείνο που συνέβη «μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες» του Λονδίνου το 2012. «Τα βέλη του (θεού) Ερωτα θα πετάξουν γι' άλλη μια φορά μετά το Brexit. Ο έρωτας θα ανθίσει σε όλη τη χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διάψευση

Ωστόσο, πολλά βρετανικά ΜΜΕ -μεταξύ των οποίων ο ιστότοπος επαλήθευσης Full Fact- υπογράμμισαν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν κατέγραψε καμία αύξηση στις γεννήσεις μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ακριβώς το αντίθετο, ο αριθμός των γεννήσεων υποχώρησε κατά 4,3% στην Αγγλία και την Ουαλία το 2013 σε σχέση με το 2012.

Την ίδια ώρα, πάντως, οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να φέρνουν στην πρώτη θέση και με διαφορά τον Μπόρις Τζόνσον. Το προβάδισμα των Συντηρητικών του πρωθυπουργού έναντι των Εργατικών αυξήθηκε στις 9 ποσοστιαίες μονάδες από τις έξι που ήταν πριν από μία εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της BMG που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «The Independent».

Κυλιόμενη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Survation για λογαριασμό της τηλεοπτικής εκπομπής «Good Morning Britain» του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού ITV δείχνει ότι η διαφορά του Συντηρητικού Κόμματος έναντι των Εργατικών αυξήθηκε στις 14 από τις 9 ποσοστιαίες μονάδες που ήταν πριν από μία εβδομάδα.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα