Ασπίδα από Χρυσοχοΐδη στην ΕΛ.ΑΣ.

Ασπίδα από Χρυσοχοΐδη στην ΕΛ.ΑΣ.10.12.2019Ρεπορτάζ

Πήρε ξεκάθαρη θέση για τη φύλαξη της Αθήνας στην επέτειο του Γρηγορόπουλου. ΕΔΕ για τις καταγγελίες κατά των ΜΑΤ

Θέση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει για τον τρόπο αντιμετώπισης των προσαχθέντων και συλληφθέντων από μερίδα αστυνομικών πήρε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μέσω facebook.

Σχολιάζοντας

την εικόνα το βράδυ της επετείου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που η Αστυνομία κατάφερε για δεύτερη φορά να κρατήσει το κέντρο της Αθήνας μακριά από έκτροπα, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία. Τελεία και παύλα. Οταν συμβαίνει, η Αστυνομία -που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει τον νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα- έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει».

«Κανένα βίντεο, παρά τη δύναμη της εικόνας, δεν θα το αλλάξει αυτό. Πολύ περισσότερο δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου» σχολίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δείχνοντας και την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει να επαναστατεί αγνοώντας το γεγονός ότι η Αθήνα παρέμεινε στο ύψος της χωρίς εκτεταμένα επεισόδια, όπως τις προηγούμενες χρονιές.

Στο μικροσκόπιο

Σχεδόν ταυτόχρονα με το ξεκάθαρο μήνυμα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ανακοινωνόταν και η Ενορκη Διοικητική Εξέταση για τις καταγγελίες σχετικά με την αστυνομική βία στα Εξάρχεια. Ο αρχηγός της Αστυνομίας διέταξε ΕΔΕ για να διερευνηθούν οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με όσα έγιναν στα Εξάρχεια το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζεται επίσης ότι από το Σάββατο έχουν σταλεί στον Συνήγορο του Πολίτη οι φωτογραφίες και τα βίντεο που προκάλεσαν την οργή κάποιων για τη στάση ανδρών των ΜΑΤ.

Την ίδια ημέρα ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε με τον Συνήγορο του Πολίτη προκειμένου να του τονίσει τη βαρύτητα του θέματος για το Σώμα και να ζητήσει την εξέτασή του κατά προτεραιότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την ανακοίνωση της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης όλο το δημόσιο υλικό, έντυπο και ψηφιακό, είχε σταλεί -από τη Δευτέρα- στον Συνήγορο του Πολίτη από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να το ερευνήσει.

Αυτό και μόνο το γεγονός αποδεικνύει πως η Αστυνομία δεν θέλησε ουδέποτε να κουκουλώσει το περιστατικό, αλλά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους φαινομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα