Ερντογάν: Σκοπός να «κερδίσει» από τη δολοφονία!

Ερντογάν: Σκοπός να «κερδίσει» από τη δολοφονία!25.10.2018Ειδήσεις

Με ενδιαφέρον παρακολουθεί ο διεθνής Τύπος τη στάση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην υπόθεση Κασόγκι

«Η Τουρκία ενίσχυσε τη σταυροφορία της υπέρ της δικαιοσύνης μη επιτρέποντας στη Σαουδική Αραβία να αποφύγει τις ευθύνες της για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι» έγραφαν χθες οι «New York Times» σε κύριο άρθρο τους, προσθέτοντας πως η σταθερή διοχέτευση φρικιαστικών λεπτομερειών από τα -ελεγχόμενα- τουρκικά

ΜΜΕ κατά τις τρεις προηγούμενες εβδομάδες έχουν βάλει στο κάδρο τον Σαουδάραβα διάδοχο του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Ωστόσο, όπως εκτιμούν οι «Times», αντικειμενικός στόχος του Ερντογάν είναι να εκμεταλλευτεί την υπόθεση Κασόγκι για να πλήξει έναν περιφερειακό ανταγωνιστή και να αναδείξει την Τουρκία ηγέτιδα του μουσουλμανικού κόσμου. «Τρέφει όνειρα να κυβερνήσει μια αναγεννημένη Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μπορεί αυτό να είναι εφικτό όσον αφορά την πολιτική επιρροή, όμως είναι αμφίβολο αν έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει σημαντικά την τουρκική επικράτεια».

«Αναδεικνύοντας τη Σαουδική Αραβία σαν δολοφονικό τραμπούκο, ο κ. Ερντογάν είναι σε θέση να συσπειρώσει τον τουρκικό λαό εναντίον ενός κοινού εχθρού, τακτική όλων των αυταρχικών πολιτικών που έχει δοκιμαστεί στον χρόνο. Είναι πολύ πιθανό να αναδυθεί ισχυρότερος μέσα από αυτή την αντιπαράθεση».
Παράλληλα, το Bloomberg έγραφε πως ο Ερντογάν δεν προχωρά σε σοβαρές αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, καθώς θέλει να προωθήσει τη διεθνή αποκατάστασή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα