Ερχεται νέα πρόταση μομφής των Εργατικών κατά της Μέι!

Ερχεται νέα πρόταση μομφής των Εργατικών κατά της Μέι!18.12.2018Ειδήσεις

Για την εβδομάδα που αρχίζει στις 14 Ιανουαρίου 2019 μετατίθενται τα... σπουδαία για τη Βρετανία, καθώς χθες το απόγευμα η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι προτίθεται να προγραμματίσει εκ νέου την ψηφοφορία στο βρετανικό Κοινοβούλιο επί του σχεδίου της για

το Brexit τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή

«Πολλά μέλη αυτού του Σώματος ανησυχούν, καθώς πρέπει να πάρουμε σύντομα μια απόφαση» σημείωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων, προσθέτοντας ότι «έχουμε την πρόθεση να αρχίσει η συζήτηση την εβδομάδα που ξεκινά την 7η Ιανουαρίου και να διεξαγάγουμε την ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα».

Παρ' όλα αυτά χθες και ενώ η κατάσταση στο βρετανικό πολιτικό σκηνικό κρίνεται έκρυθμη πλέον μετά τις τελευταίες εξελίξεις, από την πλευρά του ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν δεν παρέλειψε να εξαπολύσει βέλη κριτικής προς τη Μέι για την απόφασή της να μεταθέσει την ψηφοφορία για τον Ιανουάριο.

«Η Βουλή (των Κοινοτήτων) πρέπει να τελειώνει με την ψηφοφορία και να προχωρήσει προκειμένου να εξετάσει τις ρεαλιστικές εναλλακτικές» είπε ο Κόρμπιν, υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορεί να υπάρχει καμία λογική εξήγηση για αυτήν την καθυστέρηση, εκτός του ότι η πρωθυπουργός δεν έχει πλέον τη στήριξη της κυβέρνησής της».
Νωρίτερα, πάντως, στελέχη των Εργατικών δήλωναν ότι η πρωθυπουργός προσέφερε μια ημερομηνία για μια νέα ψηφοφορία επί της συμφωνίας της για το Brexit μόνο και μόνο επειδή η αντιπολίτευση την απείλησε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον της.

Keywords
Τυχαία Θέματα