Επιστρέφει το Φεστιβάλ Πόζαρ

Επιστρέφει το Φεστιβάλ Πόζαρ 09.06.2018Πρόσωπα

Για τρεις μέρες στα Λουτρά Αλμωπίας με Πυξ Λαξ, Χαρούλη, Μάλαμα, Ματούλα Ζαμάνη και πολλούς άλλους

Συνέντευξη στην
Ελένη Σκάρπου

Ο ύτε ένα ούτε δύο... επτά ολόκληρα χρόνια φαγούρας -με την καλή έννοια-, γιατί το Φεστιβάλ Πόζαρ δεν είναι μια απλή διοργάνωση, είναι μια ξεχωριστή σχέση ανάμεσα στη μουσική και στο κοινό της Αριδαίας, αλλά και των τριγύρω περιοχών. Το 7ο λοιπόν Φεστιβάλ Πόζαρ

καταφθάνει από τις 20 έως τις 22 Ιουλίου και βάζει στόχο να μας διασκεδάσει, να μας χαλαρώσει, να μας βάλει στον μουσικό κόσμο αγαπημένων καλλιτεχνών.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί και φέτος στα Λουτρά Αλμωπίας, στο γνωστό φαράγγι, 13 χλμ. από την ιστορική Αριδαία και 35 χλμ. από την Εδεσσα, στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν. Εκεί οι ιαματικές πηγές που βρίσκονται στις όχθες του θερμοποτάμου σχηματίζουν ένα τοπίο μυστικιστικό, ιδανικό για να φιλοξενήσει το αγαπημένο μουσικό φεστιβάλ.

Εκεί θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε στον παλμό τρελών μελωδιών. Τρεις μέρες γεμάτες ενέργεια, χαμόγελα, μουσική, αλλά και παράλληλες δράσεις.

Επί σκηνής

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου, που είναι και η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, την έναρξη θα κάνει με την αισθαντική φωνή της η Μαρία Παπαγεωργίου, γεμίζοντας τη σκηνή με τις ξεχωριστές ερμηνείες της και δημιουργώντας το κατάλληλο έδαφος ώστε αυτό που θα ακολουθήσει να έρθει και να δέσει με την ατμόσφαιρα.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Σωκράτης Μάλαμας θα είναι εκείνοι που θα πάρουν σκυτάλη και στην ουσία θα μας καλωσορίσουν στο φεστιβάλ.

Θα συναντηθούν λοιπόν επί σκηνής σαν έτοιμοι από καιρό για να ερμηνεύσουν κομμάτια-σταθμούς της πορείας τους, αλλά και τα τραγούδια από τον δίσκο «Με στόμα που γελά», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο Σωκράτης με τη φωνή απ' την ψυχή και ο Θανάσης με τους ποιητικούς στίχους του στήνουν φέτος πρώτη φορά μια μοναδική γιορτή, από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Το Σάββατο 21 Ιουλίου η εκρηκτική Ματούλα Ζαμάνη καταλαμβάνει τη σκηνή και ξορκίζει τους καημούς μας με την απελευθερωτική ενέργειά της. Μια ενέργεια που ξέρει να φτάνει απευθείας στην ψυχή και να μας απογειώνει.

Αλλωστε ποια θα μπορούσε να φτιάξει τόσο ιδανικό κλίμα προκειμένου να συνεχίσει πάνω στη σκηνή ο Γιάννης Χαρούλης; Εκείνος έρχεται με στόχο να ξεσηκώσει τους πάντες με τη λύρα του και τα γεμάτα συναίσθημα τραγούδια του. Ολα αυτά, φυσικά, τα κάνει με τη δική του χαρακτηριστική απλότητα και ειλικρίνεια. Θα σταθεί επομένως απέναντί μας, παρασέρνοντάς μας σε απρόβλεπτες συγκινήσεις, με ό,τι νέο μας φέρνει και ό,τι παλιό έχουμε αγαπήσει από τη μέχρι τώρα πορεία του.

Αρωμα από την εφηβεία μας

Η τρίτη και τελευταία μέρα του φεστιβάλ αρχίζει με την Παυλίνα Βουλγαράκη. Είναι άκρως συναισθηματική και κουβαλά μαζί της έναν γεμάτο συναυλιακό χειμώνα, συνεχίζοντας κάπως έτσι το ταξίδι της για καλή μας τύχη. Αμέσως μετά η σκηνή φιλοξενεί το απόλυτο reunion του 2018. Αυτό που θα θυμίσει σε πολλούς την εφηβεία ή την ενηλικίωσή τους και όχι μόνο.

Γιορτάζοντας 30 χρόνια μετά την ίδρυση τους, οι Πυξ Λαξ επανενώνονται και ανηφορίζουν για ένα live-σταθμό στο Φεστιβάλ Πόζαρ, στο πλαίσιο της φετινής περιοδείας τους, για να μας συγκινήσουν και να μας κάνουν να τραγουδήσουμε μαζί τους. Και τα ρούχα μας θα πετάξουμε ψηλά και με τη μοναξιά μας θα αναμετρηθούμε σίγουρα και θα συμφωνήσουμε πως οι παλιές αγάπες στα πιο μεγάλα «θέλω» κάνουν πίσω. Με ένα setlist-soundtrack μιας ολόκληρης γενιάς έρχονται να δημιουργήσουμε μαζί καινούργιες αναμνήσεις.

Την αυλαία θα ρίξουν με ένα εκρηκτικό κλείσιμο του φεστιβάλ οι ντόπιοι Radio Active, μια πενταμελής ροκ μπάντα, με τον Σάκη Καρπά να ηγείται, που υπόσχονται πως θα τα σπάσουν όλα με τις μουσικές τους. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να γεμίσουμε τις βαλίτσες μας και να βάλουμε πλώρη για το απόλυτο τριήμερο του Βορρά, στη δυτική πινέζα του χάρτη, όπως συνηθίζουν να λένε οι ντόπιοι, όπου η μουσική γίνεται ένα με το τοπίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα