Επενδυτικό ενδιαφέρον για το ομόλογο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Επενδυτικό ενδιαφέρον για το ομόλογο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ03.12.2019Οικονομία

Την Πέμπτη κλείνει το βιβλίο προσφορών

Την Πέμπτη κλείνει το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο, ονομαστικής αξίας 600.000.000 ευρώ, που εκδίδει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ μέσω της 100% θυγατρικής της ELLAKTOR Value Plc. Από τις παρουσιάσεις, που άρχισαν την Παρασκευή και συνεχίζονται αυτές τις ημέρες στο εξωτερικό, προκύπτει ότι δεν πρόκειται για ένα κλασικό ομόλογο. 

Συγκεκριμένα,

σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν στους αναλυτές και τους fund managers την περασμένη Παρασκευή, εγγυητής του ομολόγου δεν είναι όλη η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αλλά η θυγατρική ELLAKTOR Value Plc, η οποία ενσωματώνει ένα ιδιότυπο γκρουπ δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνει την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, τη μητρική ΕΛΛΑΚΤΩΡ (ουσιαστικά τον Κλάδο των Αιολικών, σε συνέχεια της πρόσφατης συγχώνευσης διά απορροφήσεως της ΕΛ. ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ) και την ΗΛΕΚΤΩΡ, δηλαδή τη διαχείριση απορριμμάτων.

Τα «ασημικά»

Το όχημα ειδικού σκοπού που εκδίδει το ομόλογο είναι στην πραγματικότητα αυτό που λέει το όνομά του, είναι η πραγματική αξία -τα «ασημικά» δηλαδή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ-, αφού σε αυτήν περιλαμβάνονται όχι όλες οι συμμετοχές του ομίλου, αλλά οι πιο κερδοφόρες και, το κυριότερο, οι μηχανές ρευστού του ομίλου.

Στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ υποστηρίζουν πως με την κίνηση αυτή δεν εκδίδουν απλώς ένα ομόλογο, αλλά «προσφέρουν ένα επενδυτικό προϊόν στη διεθνή κοινότητα με εντυπωσιακά σταθερές, εγγυημένες και καλές αποδόσεις, αφού άλλωστε, όπως ξεκαθάρισε και στις παρουσιάσεις, πρόκειται για high yield bond, άρα το επιτόκιο δεν μπορεί να πέσει κάτω από 4%».

Μια προσεκτική ματιά στην ταυτότητα του ομολόγου αποκαλύπτει γιατί προσομοιάζει περισσότερο σε επενδυτικό προϊόν παρά σε ευρωομόλογο. Οι δραστηριότητες που παρέχουν εγγυήσεις πλαισιώνονται από σαφώς οριοθετημένες μακροχρόνιες συμβάσεις, που δεν επηρεάζονται από τις συνθήκες της αγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα