Επένδυση για το ΥΕΘΑ η επιστροφή του έμπειρου και ικανού Οικονόμου

Επένδυση για το ΥΕΘΑ η επιστροφή του έμπειρου και ικανού Οικονόμου17.07.2019Πρόσωπα

Σε γνώριμα λημέρια επιστρέφει ο δικηγόρος Αντώνης Οικονόμου (φωτό)...

..., ο οποίος αναλαμβάνει γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, θέση στην οποία βρισκόταν και κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά, επί υπουργίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Εμπειρο και ικανό στέλεχος, θεωρείται βέβαιο ότι με τις

γνώσεις του θα βοηθήσει τα μέγιστα τη νέα πολιτική ηγεσία στο Πεντάγωνο. Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και ακολούθως της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ολοκλήρωσε τις νομικές σπουδές του στο Ruprecht - Karls - Universitat της Χαϊδελβέργης.

Από το έτος 1987 έως σήμερα διατελεί δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ενώπιον Αρείου Πάγου και ΣτΕ, διατηρώντας γραφείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα είναι νομικός σύμβουλος στον ΕΟΠΥΥ.

Κατά τα έτη 2012-2015 ο κ. Οικονόμου διετέλεσε ειδικός και κατόπιν γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ενώ μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας διετέλεσε σύμβουλός του σε αναπτυξιακά ζητήματα που αφορούσαν τη Μακεδονία.

Ο Αντώνης Οικονόμου ομιλεί την αγγλική και τη γερμανική γλώσσα.

Επίσης, έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Δερματολογικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Εταιρίας Επαγγελματικής Κατάρτισης και Μελετών του Δήμου Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα