Εως το 2030 δεν θα έχει μείνει τίποτα από τον «Τιτανικό»

Εως το 2030 δεν θα έχει μείνει τίποτα από τον «Τιτανικό»23.08.2019Ειδήσεις

Το κουφάρι του «Τιτανικού», του μεγαλύτερου υπερωκεάνιου του κόσμου στην εποχή του, που ...

... βυθίστηκε το 1912 παίρνοντας μαζί του στον βυθό περισσότερους από 1.500 ανθρώπους, ρημάζει στα βάθη του Ατλαντικού.

Τη δραματική εικόνα επιδείνωσης του ναυαγίου έφερε στην επιφάνεια (σχεδόν 15 χρόνια μετά την τελευταία φορά) διεθνής ομάδα εξερευνητών που πραγματοποίησε πέντε καταδύσεις με επανδρωμένα

υποβρύχια στις αρχές Αυγούστου προκειμένου να ερευνήσει και να φωτογραφίσει το πλοίο, το οποίο βρίσκεται σε βάθος 3.800 μέτρων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το κουφάρι του «Τιτανικού» καταστρέφεται ταχύτατα από τα βακτήρια, τη διάβρωση και τα βαθιά ρεύματα των ωκεανών, κάτι που τους κάνει να εκτιμούν πως από το πλοίο δεν θα έχει μείνει τίποτα ως το 2030.

Ο Παρκς Στέφενσον, ιστορικός που συμμετείχε στην αποστολή, δήλωσε ότι ορισμένα χαρακτηριστικά του πλοίου έχουν αλλοιωθεί εντελώς, όπως η καμπίνα του καπετάνιου, η οποία εξαφανίζεται υπό το βάρος του καταστρώματος που καταρρέει.

Επιπλέον, υλικό από την αποστολή δείχνει το τόξο του πλοίου να καλύπτεται από σχηματισμό βακτηρίων που καταναλώνουν αργά αλλά με σταθερό ρυθμό τους 50.000 τόνους σιδήρου.

Επιστήμονας της αποστολής δήλωσε: «Το ναυάγιο θα συνεχίσει να καταστρέφεται με την πάροδο του χρόνου, είναι μια φυσική διαδικασία».Οι ερευνητές θα δημοσιεύσουν το υλικό τους σε μορφή ντοκιμαντέρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα