Εως την Παρασκευή οι αιτήσεις για την ενίσχυση ανέργων

Εως την Παρασκευή οι αιτήσεις για την ενίσχυση ανέργων05.12.2018Οικονομία

Κονδύλι 4.915.000 ευρώ για την ενίσχυση 725 πρώην εργαζομένων των επιχειρήσεων...

...Ηλεκτρονική Αθηνών, DIXONS, MEDIA SATURN, Χόντος Πολυκατάστημα, Βερόπουλοι,

Metro, Pet City, NOTOS COM και Σαραφίδη προβλέπει πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση.

Πρόκειται για εργαζομένους που απολύθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τις 19 Απριλίου του 2016 έως τις 19 Ιανουαρίου του 2017 στην Αττική και σε άλλες 10 περιφέρειες της χώρας. Οπως ανακοινώθηκε από τη ΓΣΕΒΕΕ, η ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα πήρε παράταση έως την Παρασκευή.

Το έργο καλύπτεται κατά 60% από τη χρηματοδοτική συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, περιόδου 2014-2020, και κατά 40% από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Εργασίας.

Η συμμετοχή των δικαιούχων ωφελουμένων στο έργο εξασφαλίζεται με την υποβολή ή αποστολή μέσω ταχυδρομείου ή ταχυμεταφοράς φακέλου συμμετοχής (αίτηση και δικαιολογητικά) στο πρωτόκολλο του ΕΙΕΑΔ. Η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η αίτηση συμμετοχής και τα δικαιολογητικά μπορούν να αντληθούν ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του ΕΙΕΑΔ (www.eiead.gr).

Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση απολυμένων ατόμων, καθώς και η στήριξή τους για επανένταξη στην αγορά εργασίας, είτε ως εργαζόμενοι είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, μέσω ενός ολοκληρωμένου πλέγματος ενεργειών:
α) εξατομικευμένης επαγγελματικής συμβουλευτικής (25 ατομικές συνεδρίες, διάρκειας 45 λεπτών καθεμία, σε συνεργασία με εξειδικευμένο σύμβουλο απασχόλησης, για τις οποίες προβλέπεται η καταβολή μεικτού επιδόματος συμμετοχής, ύψους 1.000 ευρώ),
β) συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (προγράμματα κατάρτισης, διάρκειας 300 ωρών, η επιτυχής συμμετοχή στα οποία οδηγεί στην καταβολή εφάπαξ εκπαιδευτικού επιδόματος συμμετοχής, ύψους 1.000 ευρώ) και
γ) εξειδικευμένης κατάρτισης / επιμόρφωσης (δωρεάν φοίτηση σε κύκλους μαθημάτων, χωρίς καταβολή εκπαιδευτικού επιδόματος).

Keywords
Τυχαία Θέματα