Το... σύνηθες ρεσιτάλ μεγαλομανίας από Βενιζέλο!

Το... σύνηθες ρεσιτάλ μεγαλομανίας από Βενιζέλο!22.02.2018Παρασκήνιο

Με... λουδοβίκειο ύφος ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε από το βήμα της Βουλής ένα πραγματικό ρεσιτάλ μεγαλομανίας και κλινικής αμετροέπειας, μιλώντας ακατάσχετα εφ' όλης της ύλης, «δοξάζοντας» ταυτόχρονα και δικαιώνοντας πλήρως τον... εαυτό του για τα πεπραγμένα του.

Ο κ. Βενιζέλος, σε μια αρχηγικού

τύπου εμφάνιση που κινήθηκε εκτός του προβλεπόμενου από τη διαδικασία χρονικού πλαισίου, αναγκάζοντας τρεις φορές τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να παρέμβει ώστε να συντομεύει, μίλησε ακόμη και για τα Ιμια πριν μπει στην ουσία της χθεσινής συνεδρίασης, που ήταν η εμπλοκή του ονόματός του στη σκοτεινή υπόθεση της πολυεθνικής φαρμακευτικής. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών έκλεισε αυτή τη... μνημειώδη ομιλία ζητώντας εκλογές, και άφησε σύξυλους όσους τον άκουγαν.

Ο κ. Βενιζέλος υπερασπίστηκε τους Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα. Παναγιώτη Πικραμμένο και Δημήτρη Αβραμόπουλο, κάνοντας λόγο για «σκευωρία». Οπως είπε, επελέγησαν ως στόχοι οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης, ενώ μιλώντας για τον εαυτό του υποστήριξε ότι επιλέχθηκε «γιατί είμαι κάρφος στον οφθαλμό σας» και πρόσθεσε: «Ο Παναγιώτης Πικραμμένος στοχοποιήθηκε γιατί εκφράζει στη Δικαιοσύνη μια άλλη άποψη. Ο Γιάννης Στουρνάρας, γιατί έχετε φαγωθεί να τον διώξετε από την ΤτΕ. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, γιατί θα ήταν πολύ βολικό να τον διώξετε και να αφήσετε κάποιον από το κόμμα σας διάδοχό του».

Σε ό,τι αφορά την καταγγελία προστατευόμενου μάρτυρα επανέλαβε την ίδια δικαιολογία που χρησιμοποίησε για να διαψεύσει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας», ότι δηλαδή το σχετικό έγγραφο που τον εμπλέκει αφορά την περίοδο που δεν ήταν υπουργός Οικονομικών (Μάιος 2012), καθώς είχε παραιτηθεί μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα