Ελληνικό: Νέο «μπλόκο»

Ελληνικό: Νέο «μπλόκο»03.05.2018Επιχειρήσεις

Προσφυγή από 32 πολίτες στο ΣτΕ κατά της επένδυσης

Μπαράζ προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της επένδυσης στο Ελληνικό. Χθες κατατέθηκε η τρίτη κατά σειρά αίτηση μετά την απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, που άναψε το πράσινο φως για την επένδυση.

Η νέα προσφυγή φέρει την υπογραφή 32 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Ελληνικού, οι οποίοι

στρέφονται κατά του Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά Περιφέρειας Αττικής, που συντάχθηκε την 1η Μαρτίου 2018.

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό το επίμαχο διάταγμα, το οποίο -όπως αναφέρουν- είναι αντίθετο στη Σύμβαση της Φλωρεντίας για την προστασία του τοπίου και σε σειρά διεθνών συμβάσεων, ενώ προσκρούει στη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στην αίτησή τους, μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι η έκταση του Ελληνικού στην ουσία ιδιωτικοποιείται, προσθέτοντας ότι έπρεπε στα αρχικά στάδια να έχει εκπονηθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Μάλιστα, σημειώνουν ότι ήταν απαραίτητο να τεθεί η «εκποίηση» της έκτασης σε δημοψήφισμα ως εθνικό θέμα, σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα