ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ17.12.2017Άρθρα

Εναυσμα για την επανασύσταση του κράτους στο Συνέδριο της Ν.Δ.

Από τη
Βάσω Κόλλια

Ενα από τα παλαιότερα βασικά προβλήματα του πολιτικού μας συστήματος είναι ότι δεν τολμάει να πει την αλήθεια στους ψηφοφόρους του. Οι ελάχιστοι που τόλμησαν να έχουν μία ειλικρινή σχέση μαζί τους βρέθηκαν στο περιθώριο και «μαυρίστηκαν» στις εκλογές. Ετσι, για δεκαετίες ο λαός εκπαιδεύτηκε να ακούει ωραία

λόγια, όμορφες υποσχέσεις, μέχρι που έσκασε η βόμβα του Μνημονίου και αντιληφθήκαμε ότι τελικά ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Επειτα από οκτώ χρόνια σκληρής λιτότητα και τριών Μνημονίων θα έλεγε κανείς ότι κάτι έχει αλλάξει προς τα καλύτερο. Κι όμως, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο παραμύθι. Εχουμε πιστέψει πως, βγαίνοντας από τα Μνημόνια, η κατάσταση, αν δεν είναι όπως πριν, σίγουρα θα είναι πολύ καλή. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. συνειδητά ωραιοποιεί τα πράγματα, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι τα δομικά προβλήματα της χώρας που μας έφτασαν σε αυτήν την κατάσταση όχι μόνον δεν έχουν λυθεί, αλλά και οι ίδιοι δεν σκοπεύουν να τα λύσουν.

Νομίζω πως αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του 11ου Συνεδρίου Θέσεων και Αρχών της Νέας Δημοκρατίας: να δώσει σαφείς απαντήσεις γιατί το κράτος μας δεν λειτουργεί, γιατί άλλες χώρες που μπήκαν σε μνημόνια ύστερα από εμάς όχι μόνον έχουν βγει αλλά βρίσκονται και σε ρυθμούς ανάπτυξης, τι είναι τελικά αυτό που εμποδίζει τη χώρα μας να λειτουργήσει ως ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος; Να παρουσιάσει το δικό μας εθνικό σχέδιο ανάπτυξης για μετά τη λιτότητα. Και όταν λέω ανάπτυξη, δεν εννοώ μόνον την οικονομική, γιατί μην ξεχνάμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα μια πενταπλή κρίση: Κρίση οικονομική - χρηματοπιστωτική, ηθική, κοινωνική, πολιτισμική και πολιτική. Διαφορετικές πτυχές της ίδιας όμως κρίσης.
Το 11ο Συνέδριο Θέσεων και Αρχών της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιείται σε μια μεταβατική στιγμή για τη χώρα πρέπει και μπορεί να παρουσιάσει στην κοινωνία συγκεκριμένες προτάσεις αλλά και τη μεθοδολογία για την επανασύσταση του ελληνικού κράτους. Μια επανασύσταση χωρίς εμμονές και ιδεοληψίες του παρελθόντος.

Η απόδραση από τα αδιέξοδα αυτού του κράτους δεν πρόκειται να συντελεστεί αυθόρμητα ούτε με σπασμωδικές αντιδράσεις. Αντίθετα, χρειάζονται στοχοθεσία, σχέδιο, συγκεκριμένη μεθοδολογία, πρόγραμμα και κυρίως χρειάζεται πολιτικούς με στοχοπροσήλωση και αποφασιστικότητα. Και το βασικότερο να τολμήσουν να πουν την αλήθεια. Και, δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας.
Η πατρίδα μας πρέπει να αλλάξει πορεία. Δεν μπορεί να είναι μια χώρα β΄ κατηγορίας στην Ευρώπη σε απομόνωση και να δέχεται τις κριτικές χωρών που έγιναν μέλη της έπειτα από εμάς. Δεν αξίζει τέτοια αντιμετώπιση.
Αξίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα.

Ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη ελπίδα για να περάσουμε σε μια νέα εποχή.
Μην ξεχνάμε, ο ιδρυτής της παράταξης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε αναγάγει τον ορθό λόγο, την αλήθεια στον ελληνικό λαό ως βασικές αρχές της Νέας Δημοκρατίας.
Δεν πρόκειται για επιλογή, αλλά για προϋπόθεση επιβίωσης του έθνους και της δημοκρατίας μας.

Αλλωστε, η αντιμετώπιση της πραγματικότητάς μας θα μας κάνει να ξαναβρούμε την ελπίδα. Την πραγματική και δημιουργική ελπίδα γιατί η χώρα στο σύνολό της δεν έχει αποτύχει. Η Ελλάδα διαθέτει τη δύναμη, τις λύσεις και την επιθυμία να προχωρήσει πάλι μπροστά. Διαθέτει τον λαό και την Ιστορία για να το πραγματοποιήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα