Εκδήλωση για τα 19 χρόνια από την παράδοση του Οτσαλάν

Εκδήλωση για τα 19 χρόνια από την παράδοση του Οτσαλάν15.02.2018Πρόσωπα

Συμπληρώνονται σήμερα 19 χρόνια από την παράδοση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, που συνιστά μία από τις πλέον θλιβερές σελίδες της Μεταπολίτευσης, καθώς η τότε ελληνική πολιτική ηγεσία...

...υπό τον Κώστα Σημίτη, με υπουργό Εξωτερικών τον Θεόδωρο Πάγκαλο, συνδέθηκε ευθέως και εκτέθηκε διεθνώς με την ντροπιαστική σύλληψη του Κούρδου ηγέτη στο Ναϊρόμπι, όπου είχε βρει καταφύγιο στην πρεσβεία μας.

Οι

εικόνες της εποχής με τον Οτσαλάν να μεταφέρεται σιδηροδέσμιος στην Τουρκία και αργότερα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Ιμραλί, όπου και παραμένει έκτοτε, θα βαραίνουν εσαεί αυτή την πολιτική τάξη. Με αφορμή την γκρίζα επέτειο, το απόγευμα στις 7 πραγματοποιείται ειδική εκδήλωση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) υπό τον τίτλο «19 χρόνια από την παράδοση Οτσαλάν. Από το Ιμραλί στο Κομπάνι και το Αφρίν».

Κουρδική αντίσταση

Η εκδήλωση συμπίπτει με την ηρωική αντίσταση των Κούρδων μαχητών στο Αφρίν, όπου από τις 20 Ιανουαρίου πολεμούν σκληρά και με μεγάλη επιτυχία κόντρα στα πάνοπλα τουρκικά στρατεύματα, που με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας βομβαρδίζουν από ξηρά και αέρα τους άνδρες και τις γυναίκες της κουρδικής πολιτοφυλακής στη Βόρεια Συρία.

Στην εκδήλωση θα παραστούν και θα μιλήσουν η Κούρδισσα Χαβίν Γκιουνεσέρ, μέλος της διεθνούς πρωτοβουλίας «Για την Απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και την ειρήνη στο Κουρδιστάν», ο συγγραφέας Μιχάλης Χαραλαμπίδης και οι δημοσιογράφοι Σταύρος Λυγερός, Αντώνης Κοκορίκος, και ο δημοσιογράφος της «δημοκρατίας» Σπύρος Κάραλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα