Εισαγγελέας κατά ΕΣΡ για το «Game of love»

Εισαγγελέας κατά ΕΣΡ για το «Game of love»02.06.2018Τηλεόραση

Αυτεπάγγελτη δικογραφία σε βάρος των μελών του για ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος σχετικά με τα τηλεσκουπίδια

Τη στιγμή που το τηλεσκουπίδι «Game of love» του ΑΝΤ1 εξακολουθεί να προβάλλεται στους τηλεοπτικούς δέκτες, και μάλιστα στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, φαίνεται πως οι τελευταίες εξελίξεις θα έχουν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει κι άλλο η απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού

Συμβουλίου για την τύχη του.

Χθες έντονες ήταν οι αντιδράσεις των μελών του ΕΣΡ από τη δικογραφία που κατατέθηκε σε βάρος τους, τη στιγμή μάλιστα που συνεδρίαζαν για να λάβουν απόφαση σχετικά με τη συγκεκριμένη εκπομπή, η οποία ελέγχεται για την ποιότητά της.

«Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κλήθηκαν από τον πταισματοδίκη του 17ου Προανακριτικού Τμήματος Αθηνών να λάβουν γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματισθεί εις βάρος τους αυτεπαγγέλτως για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος παραβ. άρθρου 259ΠΚ από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και να εξετασθούν ανωμοτί» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΕΣΡ. Αυτό που συζητείται έντονα είναι κατά πόσο τα υπό δίωξη μέλη νομιμοποιούνται να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους για όσο διαρκεί η δίωξη.

Σύμφωνα με κύκλους του ΕΣΡ, η άσκηση δίωξης κατά των μελών της Αρχής ουσιαστικά παραλύει τη λειτουργία της, δεδομένου ότι λειτουργεί χωρίς αναπληρωματικά μέλη, τα οποία θα μπορούσαν -ενδεχομένως- να αναλάβουν την εξέταση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ως εκ τούτου, το ζήτημα λήψης απόφασης για τη συγκεκριμένη εκπομπή θα παραμείνει εκκρεμές μέχρι το τέλος της ποινικής διαδικασίας.

Κύκλοι του ΕΣΡ ανέφεραν χθες ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση πρώτα ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν είναι καθ' όλα νόμιμοι και μετά θα συνεχίσουν τα καθήκοντά τους, κάτι που αναμένεται να πάρει χρόνο κι έτσι πιθανόν το παιχνίδι θα έχει τελειώσει. Το συγκεκριμένο θέμα θα απασχολήσει εκτάκτως την Ολομέλεια του ΕΣΡ την προσεχή Τετάρτη 6 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα