Είχε εξαιρεθεί από το «Noor 1» η δικαστής της καθαρίστριας

Είχε εξαιρεθεί από το «Noor 1» η δικαστής της καθαρίστριας27.11.2018Δικαστικά

Η πρόεδρος της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, η οποία εξέδωσε την απόφαση-κόλαφο...

... για 10ετή κάθειρξη στην καθαρίστρια που είχε πλαστογραφήσει το πτυχίο της του δημοτικού για να διοριστεί στο Δημόσιο, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Προτού μεταχθεί λόγω προαγωγής, τον Ιούνιο του 2016, στη Λάρισα, υπηρετούσε ως εφέτης

στον Πειραιά και το όνομά της είχε δει το φως της δημοσιότητας με αφορμή την έναρξη της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1».

Μάλιστα, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της δίκης (στις 6 Οκτωβρίου 2015) είχε γίνει γνωστό ότι η πρόεδρος της σύνθεσης του δικαστηρίου δήλωσε κώλυμα, επικαλούμενη σοβαρούς λόγους υγείας. Το αίτημά της είχε γίνει δεκτό, η κυρία Αρναούτη πήρε τρίμηνη αναρρωτική άδεια και αντικαταστάθηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι τότε υπήρξαν διάφορα δημοσιεύματα που αμφισβητούσαν τη βασιμότητα του κωλύματος που είχε επικαλεστεί, με αποτέλεσμα η τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη να παρέμβει, ζητώντας από τον προϊστάμενο της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου να διερευνήσει αν και κατά πόσο υφίσταντο οι λόγοι υγείας που επικαλούνταν η δικαστική λειτουργός.

Η κυρία Αρναούτη προσκόμισε στον επικεφαλής του Συμβουλίου Επιθεωρητών Νίκο Λεοντή ιατρικά πιστοποιητικά που κρίθηκε ότι αποδείκνυαν τη βασιμότητα του κωλύματός της. Τρία χρόνια μετά, η κυρία Αρναούτη εξέδωσε την απόφαση-πρόκληση και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου πρόκειται πλέον να μελετήσει όλα τα στοιχεία για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που την εξέδωσαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα