«Εφυγε» στα 83 του ο εφοπλιστής Περ. Παναγόπουλος

«Εφυγε» στα 83 του ο εφοπλιστής Περ. Παναγόπουλος06.02.2019Πρόσωπα

«Ολοκλήρωσε την επίγεια πορεία του, εν ειρήνη, στο σπίτι του» έγραψε η σύζυγός του

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών άφησε χθες το πρωί ο κορυφαίος εφοπλιστής και επιχειρηματίας Περικλής Παναγόπουλος, ευρέως γνωστός ως «ο θεμελιωτής της σύγχρονης ελληνικής ακτοπλοΐας». Τον θάνατό του ανακοίνωσε μέσα από την επίσημη σελίδα της στο facebook η σύζυγός του Κατερίνα γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ολοκλήρωσε την επίγεια πορεία

του, εν ειρήνη, στο σπίτι του, έχοντας, όπως επιθυμούσε, στο πλευρό του τη σύζυγό του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του».

Η ζωή του, που ξεκίνησε σε ένα μικρό μαιευτήριο στην πλατεία Κολιάτσου, υπήρξε μυθιστορηματική, καθώς τα είχε όλα σε υπερθετικό βαθμό. Αφού έχασε τον πατέρα του κατά την περίοδο της Κατοχής, βρέθηκε στη Γένοβα, όπου ο θείος του Ευγένιος Ευγενίδης -σπουδαία εφοπλιστική φυσιογνωμία σε παγκόσμιο επίπεδο- τον έφερε σε επαφή με τον κόσμο της ναυσιπλοΐας, την οποία υπηρέτησε με πάθος. Μεγάλη στιγμή της πολυετούς καριέρας του αποτέλεσε η ίδρυση της Superfast Ferries με την παραγγελία δύο υπερσύγχρονων ταχύπλοων πλοίων που σκόπευε να δρομολογήσει στη γραμμή Πάτρα - Ιταλία.

Η απαγωγή

Ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο της ζωής του αποτελεί αναμφισβήτητα η απαγωγή του, που διήρκεσε από τις 12 Ιανουαρίου 2009 έως τις 20 του ίδιου μήνα. Ολα ξεκίνησαν όταν την ώρα που πήγαινε στο γραφείο του πετάχτηκε μπροστά του ένα μικρό βαν, από το οποίο βγήκαν τρεις πάνοπλοι άνδρες και θρυμμάτισαν με βαριοπούλα το τζάμι του πολυτελέστατου αυτοκινήτου του. Οι δράστες άρπαξαν τον εφοπλιστή και τον μετέφεραν σε ένα κρησφύγετο ζητώντας 30.000.000 λύτρα από τη σύζυγό του. Επειτα από οκτώ ημέρες ψυχολογικής και σωματικής ταλαιπωρίας για τον ίδιο αλλά και σκληρών διαπραγματεύσεων με τους απαγωγείς για τη σύζυγό του ο εφοπλιστής αφέθηκε ελεύθερος. Ο ίδιος αναφερόμενος σε εκείνες τις «μαύρες» ημέρες είχε αποκαλύψει ότι φοβόταν ότι οι απαγωγείς του στο τέλος θα τον σκότωναν. Η κηδεία του θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου μεθαύριο το πρωί στις 11.00, και θα ακολουθήσει η ταφή στον οικογενειακό τάφο, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα