«Εφυγε» ο πρόεδρος του ΒΕΘ Π. Παπαδόπουλος

«Εφυγε» ο πρόεδρος του ΒΕΘ Π. Παπαδόπουλος26.03.2018Πρόσωπα

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στον επιχειρηματικό κόσμο η είδηση του αιφνίδιου χαμού του

Ρεπορτάζ
Μαρία Μαθιοπούλου

Στη θλίψη βύθισε τη Θεσσαλονίκη ο αιφνίδιος θάνατος του προέδρου του τοπικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου

(ΒΕΘ) και β' αντιπροέδρου της Κεντρικής Eνωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) Παναγιώτη Παπαδόπουλου. Από το Σάββατο το μεσημέρι, ο επιμελητηριακός και επιχειρηματικός κόσμος της χώρας είναι φτωχότερος, καθώς ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος έχαιρε της εκτίμησης και του σεβασμού φορέων, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, αλλά και όλων όσοι τον είχαν συναναστραφεί επαγγελματικά ή προσωπικά.

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ, με σημαντική πορεία στα κοινά και μακρά, αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα, ήταν 60 ετών. Μάλιστα, πρόσφατα, τον Δεκέμβριο του 2017, είχε επανεκλεγεί στο «τιμόνι» του ΒΕΘ με ποσοστό 66,58%, ενώ τον Φεβρουάριο του 2018 εξελέγη β' αντιπρόεδρος στην ΚΕΕΕ. Ηταν ένας άνθρωπος αξιοπρεπής, χαμογελαστός, προσηνής, ευπροσήγορος και ιδιαίτερα μαχητικός.

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Κατερίνη Πιερίας και από το 1978 ασχολήθηκε με την εμπορία και την επεξεργασία υαλοπινάκων.
Ηταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας PAP SAFETY GLASS ΑΒΕΕ. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών Υαλοπινάκων Θεσσαλονίκης και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Επιχειρήσεων Εγκατεστημένων στη Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης. Εκλέχθηκε πρώτη φορά το 1997 στη διοίκηση του ΒΕΘ, ενώ τον Ιούνιο του 2006 έλαβε το αξίωμα του α' αντιπροέδρου.

Τον Δεκέμβριο του 2010 ανέλαβε τα ηνία του επιμελητηρίου από τη θέση του προέδρου. Στις εκλογές του 2011 εξελέγη πρόεδρος του ΒΕΘ και τον Απρίλιο του 2012 αναδείχθηκε α' αντιπρόεδρος στην Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων. Από τον Αύγουστο του 2013 ήταν και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΘ-Helexpo. Τη βαθιά θλίψη της για τον αδόκητο χαμό του προέδρου του ΒΕΘ και τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένειά του εξέφρασε η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία μάλιστα άλλαξε την ώρα της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι να μπορέσουν να παρευρεθούν στην κηδεία.

Την ίδια ώρα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε συγκλονισμένος από την είδηση του αιφνίδιου θανάτου του καλού φίλου και πολύτιμου συνεργάτη του. Τη βαθύτατη οδύνη του για τον ξαφνικό χαμό του Παναγιώτη Παπαδόπουλου εξέφρασε και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ). «Ο θάνατος ενός τόσο δυναμικού και αποτελεσματικού ανθρώπου αποτελεί τεράστια απώλεια για τον χώρο των επιχειρήσεων, για το επιμελητηριακό κίνημα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά για και την πατρίδα μας όλη» ανέφερε το ΕΕΘ.

Η κηδεία του Παναγιώτη Παπαδόπουλου θα γίνει σήμερα στις 16.00 από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα