«Εχουμε κάνει λάθη, αλλά δεν σας προδώσαμε»!

«Εχουμε κάνει λάθη, αλλά δεν σας προδώσαμε»!27.06.2019Πρόσωπα

Διάθεση αυτοκριτικής και μήνυμα νίκης από τον Κώστα Καραμανλή, που ζήτησε από τους πολίτες αυτοδυναμία της Ν.Δ.

Από τον
Νίκο Πετρουλάκη

Με διάθεση αυτοκριτικής και μηνύματα για νίκη της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο Κώστας Καραμανλής στην πρώτη του ομιλία έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια χθες το βράδυ στο κατάμεστο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε η παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών της παράταξης εν όψει των εκλογών της

7ης Ιουλίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός με την ατάκα «κάναμε λάθη, αλλά δεν σας προδώσαμε» έδωσε το στίγμα της σκέψης του ανοίγοντας την αγκαλιά του κόμματος σε όσους πικράθηκαν στο παρελθόν. «Οσους φίλους μας τους πικράναμε τους θέλουμε δίπλα μας, γιατί στη μάχη κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο» είπε και τόνισε: «Σας καλώ όλους στο πλευρό του Κυριάκου, σε αυτή τη μεγάλη μάχη για την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας». Προσπαθώντας να κάνει τους παρευρισκoμένους να νοσταλγήσουν τα παλιά, είπε: «Σας είπα πάντα την αλήθεια, θυμάμαι τους αγώνες που κάναμε με όλους εσάς από τα φοιτητικά μας χρόνια στη ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ, τους αγώνες για τις ιδέες και τις αξίες, για την Ελλάδα, όταν αγωνιστήκαμε με πάθος για τους κοινούς μας στόχους, και θυμηθείτε ότι ήμασταν πάντα μαζί στις χαρές και στις λύπες…»

Ηταν το σημείο που αποθεώθηκε και όλος ο κόσμος σηκώθηκε όρθιος για να τον χειροκροτήσει, για να φωνάξει εκείνη τη στιγμή ο Κώστας Καραμανλής: «Πάμε μαζί, πάμε μπροστά, για τη νίκη»!

Σταθερός πυλώνας

Απευθυνόμενος στους Θεσσαλονικείς λοιπόν είπε ότι 45 χρόνια μετά την ίδρυση της Ν.Δ. άλλαξαν πολλά στον δημόσιο βίο, κόμματα, ιδεολογίες και πρόσωπα, αλλά η παράταξη είναι ο πυλώνας της δημόσιας ζωής. Αυτό, είπε, έγινε λόγω της προσαρμοστικότητας της παράταξης, της ανταπόκρισης στις ανάγκες της κοινωνίας και των βαθιών ριζών στους Ελληνες: «Λάθη κάναμε, όμως μείναμε συνεπείς στις θεμελιώδεις αρχές και αξίες μας».

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για την ευρωπαϊκή προσήλωση της Ν.Δ. και της χώρας στο ευρωπαϊκό ιδεώδες: «Η Ν.Δ. στάθηκε άγρυπνος φρουρός της ευρωπαϊκής ταυτότητας της χώρας» τόνισε ο κ. Καραμανλής.

«Μακεδόνες συμπατριώτες μου, θέλουμε καλές σχέσεις με όλους τους γείτονες. Πιστεύουμε στις σχέσεις καλής γειτονίας και στη συνεργασία, όμως απειλές και απόπειρες εκβιασμού δεν γίνονται δεκτές και επιστρέφονται. Εμείς μια φανέλα φοράμε κι αυτή είναι της Ελλάδας. Για τα συμφέροντα της Ελλάδας εργαζόμαστε, τελεία και παύλα» είπε αναφερόμενος στα εθνικά θέματα και ακόμη: «Τη Συμφωνία των Πρεσπών ορθώς την καταψήφισε η Ν.Δ., λυπάμαι που χάθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου, που το πετύχαμε με κόστος παραδοσιακό αλλά και κόστος προσωπικό».

Πολιτική σταθερότητα

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι χάθηκαν περιουσίες, επιχειρήσεις, θέσεις εργασίας, το ένα τρίτο του εθνικού εισοδήματος και πάνω απ' όλα η πίστη και η ελπίδα. 

«Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, ασφάλεια και καθαρό ορίζοντα» επισήμανε και τόνισε: «Εχουμε ανάγκη να ανορθώσουμε την αυτοεκτίμησή μας, μια νέα, εθνική αυτοπεποίθηση. Για να γίνει αυτό χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας, που θα αναλάβει το έργο της εθνικής ανασυγκρότησης: την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο κ. Καραμανλής σήμερα στις 10 το πρωί θα βρίσκεται στον Αγιο Παντελεήμονα Αμπελοκήπων και στις 10.30 στην πλατεία Επταλόφου ξεκινώντας την επίσκεψή του στις δυτικές συνοικίες (ακολουθούν Εύοσμος και Σταυρούπολη), ενώ στις 19.30 θα βρίσκεται στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς. 

Σημειώνουμε ότι κατά τον χαιρετισμό του ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που μίλησε πρώτος, αναφέρθηκε στον Κώστα Καραμανλή κάνοντας λόγο για μια προσωπικότητα που ήξερε να λέει την αλήθεια και τα μεγάλα «όχι». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Διοικούσας Ν.Δ. Θεσσαλονίκης Τάσος Σπηλιόπουλος έστειλε μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης, ώστε «να γυρίσουμε σελίδα στη ζωή μας και σε αυτές των παιδιών μας».

----

Το Βελλίδειο θύμισε στιγμές του... 2004

Ηταν όλοι εκεί και όσοι είχαν πρόσκληση αισθάνονταν τυχεροί που κατάφεραν να εξασφαλίσουν είσοδο στο Βελλίδειο για να παρακολουθήσουν τον Κώστα Καραμανλή στην πρώτη ομιλία του ύστερα από 10 ολόκληρα χρόνια.

•Από πολύ νωρίς ο κόσμος γέμισε το Βελλίδειο και πολλοί περίμεναν από έξω την άφιξη του πρώην πρωθυπουργού, στον οποίο επιφύλαξαν θερμή υποδοχή, όπως και στη σύζυγό του, Νατάσα Παζαΐτη, η οποία εμφανίστηκε με ροζ μαλλί και κέρδισε τις εντυπώσεις.

• «Λατρεία μας, αρχηγέ σ' αγαπάμε» του φώναξαν, μεταξύ άλλων, οι παρευρισκόμενοι.

• Μέσα στο Βελλίδειο ο Καραμανλής κάθισε δίπλα στη σύζυγό του και στον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ πιο δίπλα ήταν ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, με τον οποίο τους συνδέει μακροχρόνια φιλία.

• Αγωνιώδης η προσπάθεια των νέων υποψηφίων να κάνουν χειραψία με όλους και να μοιράσουν κάρτες για να «αλιεύσουν» ψήφους, αλλά και για μια φωτογραφία μαζί με τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ήταν το πρόσωπο της βραδιάς.

• Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε τηλεφωνικά με τον Κώστα Καραμανλή πριν από την εκδήλωση, ενώ ο ίδιος είχε ομιλία στην Ελευσίνα.

Οι σχέσεις τους είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο, κάτι που σχολίαζαν οι παριστάμενοι στο Βελλίδειο: «Ποτέ δεν ήταν τόσο ενωμένη η Νέα Δημοκρατία, θυμίζει στιγμές του 2004».

----

«Η ανοχή στους Ρουβίκωνες τελειώνει στις 8 Ιουλίου»

«Η ανοχή σε διάφορα γκρουπούσκουλα τελειώνει στις 8 Ιουλίου, εφόσον οι πολίτες εμπιστευθούν τη Ν.Δ.» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ελευσίνα, καταδικάζοντας την επίθεση στο σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε στο τρίπτυχο «ισχυρή ανάπτυξη για τη χώρα, ευκαιρίες προκοπής για όλους και κανείς πολίτης απροστάτευτος» ως την απάντηση του κόμματός του για την αναγέννηση της μεσαίας τάξης.

Επικαλούμενος την ιδρυτική διακήρυξη της Ν.Δ. και τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αναφέρθηκε στον λαϊκό χαρακτήρα της Ν.Δ., που -όπως είπε- «έχει μπει στο στόχαστρο της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ».

Πέντε δέσμες

Η αντίληψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, αποτυπώνεται σε πέντε δέσμες κοινωνικών μέτρων που περιλαμβάνει το «γαλάζιο» κυβερνητικό πρόγραμμα, στους χαμηλότερους φόρους, στις πολλές νέες δουλειές, στη στήριξη των νέων οικογενειών, των πιο αδύνατων πολιτών και των εργαζομένων, καθώς και στην ανάπτυξη στη χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευση της Ν.Δ. για διπλάσια αύξηση του κατώτατου μισθού σε σχέση με τον ρυθμό ανάπτυξης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε με παραδείγματα στον τρόπο που τα μέτρα της Ν.Δ. θα ενισχύσουν το εισόδημα των οικογενειών και ειδικότερα μίλησε για κουπόνι 180 ευρώ για τους παιδικούς σταθμούς. Μίλησε, επίσης, για προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην Εκπαίδευση, αλλά και για τα μέτρα ανάκαμψης της οικοδομής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «έπληξε με βαθιά οπισθοδρομικές πολιτικές κυρίως τη δημόσια Παιδεία, ενώ εμείς θέλουμε την αναβάθμισή της με αξιολόγηση».

Πρόσθεσε δε ότι «υποβάθμισε τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ιδίως στη δημόσια Υγεία, και διέλυσε με την κακοδιοίκηση τα νοσοκομεία».

----

Πρωτοφανής αήθης επίθεση από τον (γνωστό) Φίλη

Πρωτοφανές μένος κατά του Κώστα Καραμανλή έβγαλε ο συνήθως ήπιος Νίκος Φίλης, προφανώς στην προσπάθεια του ίδιου και του ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθούν σε πασοκικά ακροατήρια, ρίχνοντας παράλληλα γέφυρες με το ΚΙΝ.ΑΛ., το οποίο διακατέχεται από αντικαραμανλική εμπάθεια.

Ο κ. Φίλης (φωτό), αθωώνοντας περιέργως τα πεπραγμένα Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, περιέγραψε τον πρώην πρωθυπουργό σαν τον καταστροφέα του τόπου και ως τον «άνθρωπο που οδήγησε στην ξέρα την ελληνική οικονομία».

Πέταξε μάλιστα «καρφιά» για όσους στην Κουμουνδούρου δεν έχουν την ίδια άποψη, λέγοντας ότι «είχαμε ψευδαισθήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Καραμανλή, μας πονάει το θέμα». Σχολιάζοντας δε την επανεμφάνιση του κυρίου Καραμανλή στο πολιτικό προσκήνιο ύστερα από δέκα χρόνια, στην εκδήλωση της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, είπε: «Hταν αναμενόμενο, όλοι μαζί θα διεκδικήσουν να επιστρέψουν, είναι αυταπάτες τα περί διαφοροποιήσεων, η Δεξιά είναι διαχρονικά ενωμένη στη διεκδίκηση της μονοκομματικής διαχείρισης της εξουσίας».

Σημείωσε ακόμη ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή μας άφησε 14% ελλείμματα, είναι έργο Καραμανλή και έργο Νέας Δημοκρατίας το 14% δημόσια ελλείμματα».

Υποστήριξε μάλιστα ότι σκηνοθέτησε μια παράδοση εξουσίας, να πάρει την «καυτή πατάτα» ο Γιώργος Παπανδρέου, να οδηγήσει με δική του ευθύνη, υποτίθεται, τη χώρα στο ΔΝΤ, ενώ ήταν συνυπευθυνότητα και της Ν.Δ. «Τι θα μας σώσει τώρα ο Καραμανλής; Να καταλάβω... Θα σώσει τη χώρα ο άνθρωπος που ευθύνεται για την οικονομική καταστροφή στην τελευταία φάση της;» διερωτήθηκε.

Keywords
λαθη, νεα δημοκρατια, γιώργος παπανδρέου, θεσσαλονικη, δαπ, οννεδ, ελλαδα, νέα, άφιξη, ροζ, συριζα, αήθης, παπανδρεου, ΔΝΤ, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, αξιολογηση, κωστας καραμανλης, κομματα, κουπονι, δαπ, δημοκρατια, εθνικη, ονειρο, προγραμμα, υγεια, φιλια, φωτογραφια, αγκαλια, αγωνες, αήθης, αυξηση, αναγεννηση, ανθρωπος, αυτοπεποιθηση, άφιξη, βραδυ, βρισκεται, γινει, γινονται, γιώργος παπανδρέου, δημοσιο, δικη, δυτικες συνοικιες, εγινε, ευρω, ειπε, εκπαιδευση, ελπιδα, ευθυνη, ευοσμος, ζωη, ζωης, ιδεες, ιδια, ιδρυση, υπηρεσιες, θεσεις εργασιας, θυμιζει, θυμισε, ομιλια, ηπιος, κυβερνηση, λογια, λογο, μηνυματα, μητσοτακης, νικη, παντα, οννεδ, παθος, παμε, παρουσιαση, πιστη, ροζ, προσληψεις, πρωι, ποναει, συζυγο, σπιτι, στιγμα, τασος, χαθηκε, ψευδαισθησεις, ασφαλεια, δουλειες, εθνικα θεματα, χωρα, κωνσταντινου, κωστας, κυριακου, λαζαρος, μπροστα, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα