Δώρο στον Ταχιάο το τιμόνι του μετρό

Δώρο στον Ταχιάο το τιμόνι του μετρό21.08.2019Πρόσωπα

Πληροφορίες θέλουν τον (δις) αποτυχημένο πολιτευτή να αναλαμβάνει την εταιρία! Δίνουν σε παιδίατρο τα ηνία της Εγνατία

Aντί για τεχνοκράτες μάς προέκυψαν αποτυχημένοι πολιτευτές! Με σκωπτικό τρόπο σχολιάζονται οι διαρροές σύμφωνα με τις οποίες ο Νίκος Ταχιάος (με πτυχίο αγρονόμου-τοπογράφου), αφού απέτυχε να εκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια

βουλευτής, πρόκειται να τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου της Αττικό Μετρό!

Παλαίμαχος πολιτικός και... παιδίατρος, αντί για στέλεχος με εμπειρία στον χώρο των υποδομών, ακούγεται πως θα τοποθετηθεί πρόεδρος της ταλαιπωρημένης Εγνατία Οδός Α.Ε. Πρόκειται για τον πρώην βουλευτή Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας και νυν πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας Γιώργο Κωνσταντόπουλο. 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται για ποιον λόγο η κυβέρνηση επέλεξε για τις δύο κρίσιμες θέσεις ανθρώπους που είτε απέτυχαν στην πολιτική σκακιέρα είτε έχουν αποσυρθεί από την πολιτική, αντί για πρόσωπα με γνώση και εμπειρία στον τομέα των υποδομών.

Ειδικά όταν πρόκειται για το ταλαιπωρημένο έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, που δεν λέει να τελειώσει, και την Εγνατία Οδό με τις μυριάδες εκκρεμότητες.

Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Αττικό Μετρό προορίζεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο αρχιτέκτονας Νίκος Κουρέτας, ενώ στην κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να αντικαταστήσουν και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εγνατία Οδός Α.Ε. Θανάση Σχίζα που είχε τοποθετηθεί με προτροπή του τέως υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, από το ΤΑΙΠΕΔ που ελέγχει την κρατική εταιρία.

Ο διαγωνισμός

Το αστείο είναι πως το ΤΑΙΠΕΔ έχει ξεκινήσει και διαγωνισμό για την πρόσληψη προέδρου της Εγνατία Οδός Α.Ε. που έχει καθυστερήσει αρκετούς μήνες. Τώρα μάλλον θα τοποθετηθεί άλλος ένας πολιτευτής γιατί κανένας δεν χάνεται.

Ο κ. Ταχιάος, ο οποίος έχει πολλούς άσπονδους φίλους στη Θεσσαλονίκη, είχε χάσει τη δημαρχία παρότι έλαβε το χρίσμα της Ν.Δ., ενώ την ίδια τύχη είχε και η προσπάθειά του να εκλεγεί βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης. Παραμένει στο στόχαστρο στελεχών της παράταξης και για άλλες θέσεις που έχει εκφράσει στο παρελθόν.

Ομως, ανταμείβεται με μια κρίσιμη θέση στην Αττικό Μετρό, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα με νέες καθυστερήσεις στο μετρό Θεσσαλονίκης και ενώ καλείται να προχωρήσει τον μεγάλο διαγωνισμό για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 στην Αθήνα.

Με πρώην βουλευτή θεωρούν στην κυβέρνηση πως θα αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα της Εγνατία Οδός Α.Ε., η οποία έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα, ενώ η πιστώτρια τράπεζα παίρνει σχεδόν το σύνολο των εσόδων από τα διόδια.

Επιπλέον, εξαιτίας των πολυετών καθυστερήσεων στα έργα βαριάς συντήρησης έχει τιναχθεί στον αέρα ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση του οδικού άξονα. Τέλος, είναι γνωστά τα προβλήματα με τους νέους σταθμούς διοδίων που πρόκειται να λειτουργήσουν και βρίσκονται στο στόχαστρο πολλών τοπικών παραγόντων και κατοίκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα