Δωρεά 50.000 δολ. για την Ογκολογική Μονάδα Παίδων της «Ελπίδας»

Δωρεά 50.000 δολ. για την Ογκολογική Μονάδα Παίδων της «Ελπίδας»30.05.2019Πρόσωπα

Το έργο ζωής της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Ελπίδα» εντός του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» θα ενισχυθεί με...

...δωρεά ύψους 50.000 δολαρίων από την Ελληνική Πρωτοβουλία (THI). H συγκεκριμένη δωρεά, του παγκόσμιου κινήματος των Ελλήνων της διασποράς, που δόθηκε στο μη κερδοσκοπικό σωματείο «Σύλλογος Οραμα Ελπίδας», θα αξιοποιηθεί

για την υποστήριξη της δημιουργίας ενός νέου γραφείου επεξεργασίας ιατρικών δεδομένων και κλινικών δοκιμών εντός του νοσοκομείου.

Η δομή αυτή θα συνεισφέρει στη συνολική επεξεργασία δεδομένων των συμμετεχόντων ασθενών σε κλινικές δοκιμές και στην ψηφιοποίηση των σχετικών ιατρικών φακέλων, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των πολυάριθμων συνεργατών του έργου τόσο εκτός όσο και εντός Ελλάδας. O κύριος στόχος του «Συλλόγου Οραμα Ελπίδας» είναι η λειτουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, καλύπτοντας την ανάγκη ασθενών, παιδιών και ενηλίκων για μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Ο George P. Stamas, πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε: «Σήμερα ανακοινώνουμε μια νέα δωρεά, αλλά κυρίως τιμούμε το έργο της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, μέλους του διοικητικού συμβουλίου του THI, η οποία εδώ και 30 χρόνια στέκεται στο πλευρό των παιδιών που πολεμούν τον καρκίνο». Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ιδρύτρια και πρόεδρος της «Ελπίδας» και του συλλόγου «Οραμα Ελπίδας», δήλωσε: «Είμαι πραγματικά υπερήφανη που, ύστερα από 30 χρόνια συνεχούς προσπάθειας της “Ελπίδας” και πέντε χρόνια μετά την ίδρυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου “Οραμα Ελπίδας”, η ελληνική κοινωνία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και αγκάλιασε το έργο μας».

Στην Ελλάδα μόλις πριν από λίγα χρόνια υπήρχαν μόνο 15.000 εγγεγραμμένοι δωρητές μυελού των οστών. Σήμερα, μέσα από το έργο του «Οράματος Ελπίδας», οι εγγεγραμμένοι δωρητές έφτασαν τους 88.000, με 51 από αυτούς να είναι ήδη συμβατοί με ασθενείς. Πρόσφατα το «Οραμα Ελπίδας» ξεκίνησε συνεργασία με το Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), το μεγαλύτερο βιοϊατρικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, που διαθέτει πάνω από 430 ερευνητές. Σύντομα θα ξεκινήσει η συνεργασία του ΙΙΒΕΑΑ και του διεθνούς φήμης Dana Farber Cancer Institute του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στη Βοστόνη.

Ρίτα Μελά

Keywords
Τυχαία Θέματα