Αχτσιόγλου: Πλασιέ ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών η Ν.Δ.

Αχτσιόγλου: Πλασιέ ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών η Ν.Δ.30.05.2019ΣΥΡΙΖΑ

«Η Ν.Δ. με τα στελέχη της λειτουργεί πολλές φορές και ως πλασιέ ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών» δήλωσε χθες η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου...

...δίνοντας συνέχεια στην κόντρα της με τον αρμόδιο τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση. Σε σχέση με τις δηλώσεις Βρούτση για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις, η κυρία Αχτσιόγλου επανέλαβε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η Ν.Δ. χαρακτηρίζει ένα

κοινωνικό μέτρο, ένα μέτρο ελάφρυνσης των συμπολιτών, της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, ως αντιαναπτυξιακό μέτρο ή ως μέτρο που βλάπτει την εθνική οικονομία».

Η υπουργός Εργασίας σημείωσε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη ότι «την ίδια ακριβώς τοποθέτηση είχε κάνει και όταν μιλούσαμε για την αύξηση του κατώτατου μισθού». Επίσης, αναφερόμενη στις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα για το Ασφαλιστικό, η κυρία Αχτσιόγλου τόνισε ότι ο διοικητής της ΤτΕ «μίλησε ως ο πιο γνήσιος εκφραστής της ατζέντας της Ν.Δ. για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης» και πρόσθεσε ότι χρησιμοποίησε μία σειρά από ψευδή δεδομένα, προκειμένου να κάνει τη θέση του να φανεί λογική. Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ. για το ασφαλιστικό σύστημα», υπογράμμισε η υπουργός, είναι «να πάρει πόρους από τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και να τους πάει στην ιδιωτική ασφάλιση».

«Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές παρουσιάζονται από τον κ. Μητσοτάκη και από τον αρμόδιο τομεάρχη της Ν.Δ. ως ένας φορέας που αποδίδει στο τέλος, όταν συνταξιοδοτούνται, μία τεράστια προσαύξηση. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι» υποστήριξε η κυρία Αχτσιόγλου, και κατέληξε λέγοντας ότι «η Ν.Δ. με τα στελέχη της λειτουργεί πολλές φορές και ως πλασιέ ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών».

Keywords
Τυχαία Θέματα