«Στοχοποιούν» Νικήτα για την τιμή στον Κατσίφα!

«Στοχοποιούν» Νικήτα για την τιμή στον Κατσίφα!13.11.2018Βουλή

Αντεπίθεση από Κακλαμάνη με αιχμές προς Βούτση: Γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε για την καθυστέρηση με τη σορό;

Συνεχίζεται η παρανοϊκή προσπάθεια στοχοποίησης του Νικήτα Κακλαμάνη επειδή έπραξε το εθνικά αυτονόητο και τίμησε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, ζητώντας από την Ολομέλεια να τηρήσει ενός λεπτού σιγή. Ο Νίκος Βούτσης κράτησε αποστάσεις από την κίνηση του αντιπροέδρου της Βουλής, μιλώντας για πρωτοβουλία που έπρεπε να αποφευχθεί. «Είναι δεδομένη

η έκφραση λύπης στους οικείους, αλλά η υπόθεση διερευνάται σε βάθος από τις Αρχές» είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Η ενός λεπτού σιγή αποδοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τη ΔΗ.ΣΥ., το ΚΚΕ, τους ΑΝ.ΕΛ. και το Ποτάμι, που υποστήριξαν ότι τέτοια θέματα πρέπει να αποφασίζονται στη Διάσκεψη των Προέδρων. Το ΚΚΕ μίλησε για «πολιτικά λάθος» κίνηση. Oσο για τη Ν.Δ., στήριξε την πρωτοβουλία του βουλευτή της, όπως και ο ίδιος ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ξεκαθάρισε πως ουδέποτε παραβίασε τον Κανονισμό της Βουλής. «Αν θεωρείτε ότι παραβίασα τον Κανονισμό, κάντε μου πρόταση μομφής. Εσείς μιλάτε για σκοτωμένο κι εγώ μιλάω για δολοφονία» φέρεται ότι είπε. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έψεξε τον Νίκο Βούτση επειδή δεν τηλεφώνησε στον Αλβανό ομόλογό του για να διαμαρτυρηθεί για την καθυστέρηση της παράδοσης της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα, την οποία μάλιστα απέδωσε στην προσπάθεια «να σβηστούν τα ίχνη της δολοφονίας».

Τον κ. Κακλαμάνη υποστήριξε και η Χ.Α., ενώ ο κεντρώος Μάριος Γεωργιάδης δήλωσε πως η ενός λεπτού σιγή ήταν τυπικά νόμιμη, προσθέτοντας ότι για τέτοια θέματα θα πρέπει να αποφασίζει η Διάσκεψη των Προέδρων.

Φοβάται να μιλήσει για τον ήρωα ο Κυριάκος

Φοβάται να μιλήσει ανοιχτά για το θέμα της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγοντας να καταγγείλει την αλβανική πλευρά για τη στάση της. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτησή του σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Politika» της Σερβίας, εν όψει της χθεσινής επίσκεψής του στο Βελιγράδι.

«Το τελευταίο περιστατικό με τον πυροβολισμό και τον θάνατο του Ελληνα ομογενούς έχει αφήσει ακόμα πολλά κενά και θολά σημεία που χρειάζονται διευκρίνιση από τις αλβανικές Αρχές. Κάποιες δηλώσεις που επίσης έγιναν από την αλβανική πλευρά δεν βοήθησαν την όλη κατάσταση και πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί. Πέραν αυτού, οι σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να διαφυλαχθούν και να μην επηρεαστούν από ατυχείς δηλώσεις ή αναφορές, πολύ περισσότερο από ενέργειες που μπορεί να τις πλήξουν σοβαρά» δήλωσε διστακτικά ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε εκ νέου «επιζήμια για την Ελλάδα» τη Συμφωνία των Πρεσπών, γι' αυτό, όπως είπε, και δεν θα ψηφιστεί από τον ίδιο και τους βουλευτές της Ν.Δ., όποτε και αν φτάσει στη Βουλή. Οπως επεσήμανε, «ο συνδυασμός του ονόματος “Βόρεια Μακεδονία” με τη “μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα είναι άκρως προβληματικός. Και αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και ευρύτερα χώρες της περιοχής» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, τόνισε ότι «η προκλητική και παραβατική τακτική στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο δεν συμβάλλει στη σταθερότητα» και τάχθηκε υπέρ της πιστής εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου. Αναφερόμενος στη Ρωσία είπε ότι ο σαφής δυτικός προσανατολισμός που έχει η Ελλάδα δεν αποτελεί εμπόδιο για να καλλιεργηθούν οι παραδοσιακές σχέσεις με τη Μόσχα, ενώ τοποθέτησε τη Σερβία «αναμφισβήτητα στην πρώτη θέση της “κούρσας” προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα