Διεθνής περίγελος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ψοφοδεής πολιτική του απέναντι στην Τουρκία, στην Αλβανία και στα Σκόπια καταντούν την πατρίδα μας περίγελο των Βαλκανίων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμπεριφέρεται λες και η Ελλάδα είναι κατεχόμενη χώρα. Δεν τολμά ούτε λέξη να πει κάθε φορά που καταπατώνται τα δικαιώματα των Ελλήνων από κάποια δύναμη της περιοχής ή παραβιάζονται διεθνείς συνθήκες.

Ο Ερντογάν, λίγα εικοσιτετράωρα πριν συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην

Αγκυρα, μετέτρεψε την τεράστιας ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας Μονή της Χώρας σε τζαμί και ο Ελληνας πρωθυπουργός περιορίστηκε σε μια… χλομή δήλωση. Φυσικά, ούτε καν μπήκε στη σκέψη να ματαιώσει τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος προσέβαλε τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία με αυτή την άθλια απόφασή του.

Οι Σκοπιανοί εθνικιστές σάρωσαν στις εκλογές του κρατιδίου και αποκαλούν -με πρώτη τη νεοεκλεγείσα πρόεδρο της Δημοκρατίας Γκορντάνα Σιλιάνοβσκα Ντάνκοβα- τη χώρα τους «Μακεδονία», ενώ δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να τηρήσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λίγο απέχει από το να αρχίσει τις… ικεσίες προς τους Σκοπιανούς να τηρήσουν την κατάπτυστη συμφωνία, που χάρισε τα εθνικά ασημικά στους σλαβανάκατους γείτονες.

Ο Εντι Ράμα, στη συμπλήρωση έτους από την παράνομη, προσχηματική σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη, πραγματοποίησε εθνικιστική φιέστα σε ελληνικό έδαφος. Η παρουσία του εδώ και η μάζωξη των Αλβανών εθνικιστών ήταν μια επίδειξη δύναμης του Αλβανού πρωθυπουργού και μια σαφέστατη πρόκληση προς την Ελλάδα.

Οι πράξεις και οι παραλείψεις της ελληνικής κυβέρνησης στα εθνικά ζητήματα και η αντιμετώπιση των προκλήσεων των κάκιστων γειτόνων που έχει η Ελλάδα δημιουργούν μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση. Από τη μια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για «ισχυρή Ελλάδα» που γίνεται «σεβαστή» στο διεθνές σκηνικό, και, από την άλλη, ισχυροί και ανίσχυροι παράγοντες συμπεριφέρονται λες και έχουν νικήσει τη χώρα μας σε στρατιωτική αναμέτρηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να μείνει αιωνίως στην πρωθυπουργία. Εφήμερος είναι, όπως όλοι. Τα προβλήματα, όμως, που δημιουργεί θα μας απασχολούν για πολλές δεκαετίες…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διεθνής,diethnis