Διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών και ο Μπέρνι Σάντερς

Διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών και ο Μπέρνι Σάντερς20.02.2019Ειδήσεις

Επειτα από αρκετούς μήνες σκέψεων και διαβουλεύσεων με τους συνεργάτες του ο γερουσιαστής του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς ανακοίνωσε χθες και επίσημα την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο 77χρονος γερουσιαστής θέτει υποψηφιότητα για το χρίσμα. Την προηγούμενη φορά έχασε από τη Χίλαρι

Κλίντον.

Ο Σάντερς ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Βερμόντ. Ωστόσο, ήδη από την περασμένη εβδομάδα οι προθέσεις του είχαν γίνει γνωστές μέσω αρκετών συνεργατών του.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο δυναμικός γερουσιαστής εισέρχεται στην προεκλογική κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών ως ένα από τα φαβορί, παρότι πριν από τρία χρόνια ο Σάντερς θεωρούνταν σχεδόν περιθωριακός, εξαιτίας των εξαιρετικά προοδευτικών -για την πολιτική ζωή των ΗΠΑ- απόψεών του. Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι στις ενδιάμεσες εκλογές του 2018 οι υποψήφιοι του Δημοκρατικού Κόμματος που είχαν τη στήριξη του Σάντερς θριάμβευσαν.

Εκτός όμως από τον γερουσιαστή του Βερμόντ, στην προεκλογική κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών έχουν μπει και αρκετές γυναίκες, μεταξύ των οποίων και η εξαιρετικά δημοφιλής Ελίζαμπεθ Γουόρεν, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει ένα φιλόδοξο σχέδιο που θα εγγυάται τη φροντίδα των παιδιών από τη γέννησή τους μέχρι την είσοδό τους στο σχολείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα