Μπόχα, ψέμματα και υποκλοπές

Μπόχα, ψέμματα και υποκλοπές 20.02.2019Βουλή

Επιασε πάτο το σάπιο πολιτικό σύστημα. Παρέμβαση της Δικαιοσύνης

■ Ο εκτεθειμένος Πολάκης συνεχίζει τους τραμπουκισμούς και ο πονηρός Στουρνάρας παριστάνει το θύμα για να φτιάξει άλλοθι

■ Ο αναπλ. υπουργός Υγείας με τις χοντράδες και την αλαζονεία του θα «κάψει» τα μεγάλα σκάνδαλα

Η Θέση μας: Η Ιστορία μας στα αζήτητα!

Διαβάστε επίσης:

►Τα οκτώ SOS που φέρνει ο (νέος) κατώτατος!►Οι
απολογίες για το κύκλωμα κόκας των επωνύμων!►Μαζέψτε τους! Κι άλλος «γαλάζιος» βουλευτής μιλά για νέο Μνημόνιο►Σοκ! Η Γούλα (του Μπουτάρη) στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.►Ούτε ένας κουβάς (!) πετρέλαιο στις εξορύξεις που κάνει ο Ερντογάν►Παρέμβαση ΓΑΠ με μισόλογα μετά την ένταξη των «ορφανών» του στον ΣΥΡΙΖΑ►Χωροφύλακας... των «Πρεσπών» ο Παππάς►Το (γνωστό) γαϊτανάκι των πιέσεων και των απειλών άρχισαν πάλι οι δανειστές

Η ώρα του εισαγγελέα για τη συνομιλία Πολάκη - Στουρνάρα

Απίστευτοι διάλογοι στη Βουλή! Σκηνικό παρακμής για το ανήθικο δάνειο

Η δυσοσμία του πολιτικού συστήματος που έχει σαπίσει αναδίνεται από την υπόθεση της διαρροής της τηλεφωνικής συνομιλίας ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Γιάννη Στουρνάρα, καθώς και από το μπάχαλο που επικράτησε με την ανταλλαγή κατηγοριών. Η υπόθεση προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις, αλλά και την παρέμβαση του εισαγγελέα.

O προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Βαγγέλης Ιωαννίδης έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, μετά την καταγγελία του κεντρικού τραπεζίτη ότι δεν ήταν ενήμερος ότι καταγράφονταν από τον υπουργό. Οι δύο άνδρες είναι πάντως βαθιά εκτεθειμένοι. Ο μεν Παύλος Πολάκης αρνείται ότι ηχογράφησε την τηλεφωνική συνομιλία του με τον κεντρικό τραπεζίτη, όμως η κοινή λογική μάλλον επιβεβαιώνει το γεγονός. Ο δε ιντριγκαδόρος Γιάννης Στουρνάρας, που το παίζει αθώα περιστερά, επιθυμεί προφανώς να παίξει τα δικά του πολιτικά παιχνίδια, με απώτερο σκοπό να συγκαλύψει τις ευθύνες του ίδιου και της συζύγου του Λίνας σε σκάνδαλα όπως αυτό του ΚΕΕΛΠΝΟ.



Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κλήθηκε να δώσει χθες εξηγήσεις στη Βουλή, ωστόσο αρνήθηκε ότι ηχογράφησε τη συνομιλία, αντιτείνοντας ότι έχει «τεράστιο μνημονικό». Μίλησε για «επιχείρηση προσωπικής κατακρεούργησής του για να κρυφθούν όσα αποκαλύφθηκαν για τις offshore που χρηματοδοτούσαν το “Πρώτο Θέμα” και τη Μαρέβα Μητσοτάκη» και κάλεσε τον κ. Στουρνάρα να διαψεύσει ή όχι το περιεχόμενο της συνομιλίας τους.

Ο κ. Πολάκης διαπληκτίστηκε επίσης με τον «αιώνιο εχθρό» του, τον Αδωνι Γεωργιάδη, με τους δυο τους να ανταλλάσσουν «κοσμητικά» επίθετα, φέρνοντας το πεζοδρόμιο στη Βουλή. «Να το χεράκι πάνω. Κουνήθηκε το playmobil» σχολίασε ο κ. Πολάκης για τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ., με τον ίδιο να τον αποκαλεί στη συνέχεια «σαχλαμάρα».

Κακούργημα

Κατά τα λοιπά, έντονη ήταν η κριτική της αντιπολίτευσης στις ενέργειες του υπουργού, με τον «γαλάζιο» Νίκο Παναγιωτόπουλο να μιλά για κακουργηματικού τύπου ενέργεια, τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο να ζητά από τον Νίκο Βούτση να διαβιβάσει στην Εισαγγελία τα πρακτικά της ομιλίας του Παύλου Πολάκη που συνιστούν «απόλυτη συνομολόγηση εγκλήματος κακουργηματικού χαρακτήρα που είναι ακόμη και Αυτόφωρο», ενώ ο συνάδελφός του στη ΔΗ.ΣΥ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου κάλεσε τον υπουργό να παραιτηθεί. Πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου ζήτησε από όσους άσκησαν κριτική στη Δικαιοσύνη και μίλησαν για παρακράτος να ανακαλέσουν, διατρανώνοντας ότι το κράτος δικαίου στη χώρα μας λειτουργεί.

Ο πονηρός τραπεζίτης κάνει το θύμα! Σύμμαχος ο... Σχοινάς

Για «βάναυση θεσμική εκτροπή» κάνει λόγο ο Γιάννης Στουρνάρας στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη διαρροή της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Παύλο Πολάκη. Ο κ. Στουρνάρας αναφέρεται σε μια ιστορικά πρωτοφανή ενέργεια εκπροσώπου της εκτελεστικής εξουσίας, ο οποίος, όπως λέει, επιχείρησε «με τρόπο ανήκουστο» να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του.

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος υποστήριξε πως η καταγραφή της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Παύλο Πολάκη έγινε χωρίς τη συναίνεσή του, κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, και ως εκ τούτου οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές οφείλουν να επέμβουν αυτεπαγγέλτως. Κάλεσε, μάλιστα, την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά να διαφυλάξουν με έμπρακτο τρόπο την «κατοχυρωμένη στο ευρωπαϊκό και το ελληνικό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τραπέζης της Ελλάδος».

Τον Γιάννη Στουρνάρα έσπευσε να στηρίξει η Κομισιόν, με τον Μαργαρίτη Σχοινά να εκφράζει τον απόλυτο σεβασμό του στην ανεξαρτησία όλων των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης. Κληθείς μάλιστα να απαντήσει για το αν η δημοσίευση της συνομιλίας των δύο ανδρών εγείρει ζήτημα κράτους δικαίου στη χώρα μας και αν η Κομισιόν πρέπει να παρέμβει, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής αρκέστηκε να σχολιάσει ότι αυτή εργάζεται στους τομείς της αρμοδιότητας της Ε.Ε., όπου οι συνθήκες τής το επιτρέπουν.

Το Μαξίμου «κάλυψε» πλήρως τον υπουργό

Με φαρμακερές μπηχτές κατά του Γιάννη Στουρνάρα για το αντικυβερνητικό στίγμα που συχνά εκπέμπει, σε πλήρη αναντιστοιχία με τη θεσμική ιδιότητα του κεντρικού τραπεζίτη, το Μέγαρο Μαξίμου κάλυψε ουσιαστικά τον Παύλο Πολάκη. Σε σχετική ανακοίνωση δεν αναφέρεται καταρχάς το παραμικρό σε βάρος του και πολύ περισσότερο δεν καταδικάζεται η στάση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Αντ' αυτού, η κυβέρνηση έβαλε ευθέως στο στόχαστρο τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται αυτά τα χρόνια. Aλλωστε, η επιθετική συμπεριφορά του κ. Πολάκη κατά του κ. Στουρνάρα μάλλον βοηθά το Μαξίμου σε αυτή τη φάση που δέχεται συνεχείς πιέσεις, καθώς ανανεώνει το κλίμα πόλωσης και σηκώνει ψηλά τους τόνους που έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπαράθεση με τη Ν.Δ.

«Σεβασμός»

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τραπέζης της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής» σημειώνει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με αφορμή τη δήλωση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος έκανε λόγο για βάναυση εκτροπή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. «Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές» καταλήγει η ανακοίνωση του Μαξίμου, με την οποία ασκεί κριτική στον Γιάννη Στουρνάρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα