«Δεν υπάρχει περιθώριο για πειράματα»!

«Δεν υπάρχει περιθώριο για πειράματα»!12.06.2019ΝΔ

Ο Κυριάκος ανακοίνωσε ότι θα κατέβει στην Αχαΐα. Δεσμεύσεις για επενδύσεις και άμεσο ξεμπλοκάρισμα στο Ελληνικό

Την απόφασή του να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στην Αχαΐα ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πάτρα, στέλνοντας παράλληλα πάλι μήνυμα αυτοδυναμίας στις κάλπες. «Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα την επόμενη μέρα», σημείωσε, «είναι σταθερή κυβέρνηση και αποφασιστική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Η οικονομία μας προπαντός απαιτεί σωστές αποφάσεις και γρήγορα αποτελέσματα. Για να τα πετύχω αυτά, χρειάζομαι και σας ζητώ μια ισχυρή εντολή στις 7 Ιουλίου» ανέφερε και επεσήμανε πως «δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για χαμένες ψήφους ούτε για πειράματα, για τα οποία θα μετανιώσουμε αύριο». 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε βέβαιος ότι είναι «απόλυτα έτοιμος» να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, ενώ σχολίασε και τις προχθεσινές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα. «Επανέλαβε όλα όσα οι πολίτες απέρριψαν παταγωδώς πριν από δύο μόλις εβδομάδες. Δεν είχε τίποτε καινούργιο να πει. Είναι δε τέτοια η φτώχεια τους, ώστε τις περισσότερες τις δανείστηκαν από το δικό μας πρόγραμμα. Και βέβαια είναι μοιραίο, μη έχοντας κάτι θετικό να επιδείξουν, να διαστρεβλώνουν τις δικές μας θέσεις» είπε. 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το βασικό διακύβευμα των εκλογών είναι η συμβολή της ανάπτυξης στην αναγέννηση της χώρας και προσδιόρισε τέσσερις τρόπους εξασφάλισης επενδύσεων: 

1. Με μείωση των φόρων, ώστε να υπάρξουν ισχυρά κίνητρα για να επενδυθούν ξένα, αλλά και ελληνικά κεφάλαια στη χώρα.

2. Με την απελευθέρωση από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Εφερε ως παράδειγμα το Ελληνικό, που για να προχωρήσει χρειάζεται δύο υπουργικές αποφάσεις. Αυτές, όπως δεσμεύτηκε, θα υπογραφούν την πρώτη κιόλας εβδομάδα, εφόσον αναλάβει η Ν.Δ. τη διακυβέρνηση της χώρας. «Τέτοια παραδείγματα», είπε, «υπάρχουν παντού και δεν είναι πέντε ή δέκα. Είναι εκατοντάδες μικρές διοικητικές αποφάσεις που χρειάζεται να ληφθούν άμεσα και δυναμικά».

3. Το κράτος θα σταματήσει να είναι αντίπαλος της ανάπτυξης. «Στον 21ο αιώνα δεν μπορεί να ανακαλύπτεται δάσος μέσα σε μία έκταση του Ελληνικού που για 60 χρόνια ήταν αεροδρόμιο, καθυστερώντας μία επένδυση αιχμής» ανέφερε.

4. Με αποκατάσταση της ρευστότητας. Αυτό θα γίνει, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, μαζί με την εμπιστοσύνη. 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε συγκεκριμένες φορολογικές προτάσεις του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ. που σχετίζονται με την ανάπτυξη, όπως τη διατήρηση του αφορολογήτου, τη μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή από 22% στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, με αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων από το 28% στο 20% μέσα σε δύο χρόνια, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% οριζοντίως για όλους τους Ελληνες.

----

Στην επικοινωνιακή ομάδα της Ν.Δ. και ο Μ. Γραφάκος

Ενισχύει την επικοινωνιακή ομάδα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ορίζοντας τον οικονομολόγο Μανώλη Γραφάκο νέο αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Προ ολίγων μηνών ο πρώην δήμαρχος Μελισσίων είχε ανακοινωθεί ότι θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του Βόρειου Τομέα της πρώην Β΄ Αθήνας.

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης, σε χθεσινή τους συνάντηση, του ζήτησε να συμβάλει στον απαιτητικό αγώνα των εθνικών εκλογών από μία άλλη, πιο κομβική θέση.

Πολλοί άνδρες

Φήμες πάντως συνδέουν τη μη κάθοδο του κ. Γραφάκου και με την υπερπληθώρα ανδρών υποψηφίων στη συγκεκριμένη περιφέρεια και την ανάγκη διευκόλυνσης του κόμματος λόγω της αναγκαστικής από τον νόμο ποσόστωσης. «Είναι μεγάλη τιμή να σε καλεί ο πρόεδρος του κόμματος και αυριανός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και να σου ζητά να στρατευθείς στη μάχη των εθνικών εκλογών από ένα σημαντικό πόστο, αυτό του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου να δικαιώσω την επιλογή του! Είναι μεγαλύτερο το “γήπεδο”, αλλά θα τα καταφέρουμε!» αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του στο facebook ο κ. Γραφάκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα