Διάλυση της Βουλής με ρυθμούς... χελώνας

Διάλυση της Βουλής με ρυθμούς... χελώνας12.06.2019Βουλή

Με «ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ» θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής, με μια τυπική διαδικασία όπως αυτή να διεκδικεί... Οσκαρ καθυστέρησης.

Πηγές του Κοινοβουλίου είχαν ενημερώσει από νωρίς χθες το πρωί ότι το Διάταγμα αναμενόταν από την Προεδρία της Δημοκρατίας στις 6 το απόγευμα, χρονοδιάγραμμα το οποίο τηρήθηκε. Τελικώς, ωστόσο, η θυροκόλληση

έλαβε χώρα λίγα λεπτά πριν από τις 8 το βράδυ, ενώ δεν δόθηκε καμία απολύτως εξήγηση για την ομολογουμένως αδικαιολόγητη καθυστέρηση σχεδόν δύο ωρών. Σε κάθε περίπτωση, το Προεδρικό Διάταγμα θυροκόλλησε ο φρούραρχος της Βουλής, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Κυριαζόπουλος.

Εκτός από την ημερομηνία εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου αναγράφει και την ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής, τη 17η Ιουλίου. Οπως μάλιστα δήλωσε ο Νίκος Βούτσης, οι εργασίες της νέας Βουλής θα αρχίσουν με την ορκωμοσία των βουλευτών. Θα ακολουθήσουν η εκλογή του προεδρείου και οι προγραμματικές δηλώσεις.

Την ίδια ώρα, ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε πως «δεν θα υπάρξουν θερινά τμήματα, αφού δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό για την πρώτη περίοδο της νέας Βουλής».

Keywords
Τυχαία Θέματα