Δεν δεχόμαστε τον εκβιασμό της Τουρκίας!

Δεν δεχόμαστε τον εκβιασμό της Τουρκίας!11.03.2020Άρθρα

Απόλυτη ταύτιση Μητσοτάκη και Κουρτς για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού. Συνεργασία με Άγκυρα υπό όρους δικαίου

Με τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες μόλις ώρες πριν στον Εβρο αφιχθούν οι αυστριακές δυνάμεις που θα βρεθούν εκεί για να ενισχύσουν την ελληνική αμυντική γραμμή. Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, αφού άλλωστε ο Σεμπάστιαν Κουρτς αναδείχθηκε σε υπέρμαχο των ελληνικών επιλογών στο Μεταναστευτικό. 

Το κύριο ζήτημα που απασχόλησε τους δύο ηγέτες ήταν το Μεταναστευτικό και ιδιαίτερα οι πρόσφατες εξελίξεις στον Εβρο, με τον Κουρτς να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης. Η σύμπνοια μεταξύ των δύο πλευρών ήταν ξεκάθαρη και στις κοινές δηλώσεις που έγιναν, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρει ότι από αύριο, εκτός από την ελληνική, θα κυματίζουν και η αυστριακή και η κυπριακή σημαία, μετά την ανακοίνωση του Σεμπάστιαν Κουρτς πως στέλνει οχήματα και προσωπικό στα ελληνικά σύνορα.

Σύμφωνα με τον Ελληνα πρωθυπουργό, η Ελλάδα και η Ευρώπη επιμένουν στη συνεργασία με τη γειτονική μας χώρα για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. Μια συνεργασία όμως που, σύμφωνα με όσα τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρέπει να προωθείται μόνον υπό όρους δικαιοσύνης και όχι με όρους εκβιασμού, χρησιμοποιώντας κατατρεγμένους ανθρώπους ως πιόνια για την επιδίωξη και άλλων σκοπιμοτήτων. Πάντως, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τελικά θα βρεθεί κοινός βηματισμός μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.

Ευχαριστίες

Από την πλευρά του, ο Σεμπάστιαν Κουρτς ευχαρίστησε την Ελλάδα για όλες τις προσπάθειες που κάνει για να προστατεύσει τα ευρωπαϊκά σύνορα και μίλησε για επίθεση από πλευράς της Τουρκίας. «Είμαι ευγνώμων που η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση προστατεύει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα», είπε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός καγκελάριος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, με έμφαση και στην τουρκική προκλητικότητα γύρω από την Κύπρο. Εμφαση δόθηκε και στις διμερείς οικονομικές σχέσεις, αφού ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μπορεί να γίνουν πολλά ακόμη για να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο. Ανακοινώθηκε μάλιστα ότι τον Μάιο στην Ελλάδα θα συναντηθούν 30 μεγάλες επιχειρήσεις και από τις δύο χώρες σε ένα οικονομικό φόρουμ για επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια, στον τουρισμό, στις μεταφορές και στο εμπόριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dimokratianews