Δέκα χρόνια με αναστολή η ποινή στον Αγγλούπα

Δέκα χρόνια με αναστολή η ποινή στον Αγγλούπα14.02.2018Δικαστικά

Για τον πυροβολισμό κατά της Γωγώς Φαρμάκη

Με ποινή κάθειρξης 10 ετών και έξι μηνών πλήρωσε τον πυροβολισμό σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη τον Νοέμβριο του 2011 ο Αλέξανδρος Αγγλούπας.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκρινε ένοχο τον επιχειρηματία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση,

με ενδεχόμενο δόλο, ωστόσο ανέστειλε την ποινή του έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Δικαστές και εισαγγελέας δεν αποδέχτηκαν τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου, ο οποίος απέδωσε σε ατύχημα τη σφαίρα που καρφώθηκε στην κοιλιά της άτυχης Γωγώς, παρά την προσπάθεια που κατέβαλε και η ίδια να υποβαθμίσει το αιματηρό επεισόδιο που λίγο έλειψε να της στοιχίσει τη ζωή! Ωστόσο αναγνώρισαν στον Αλέξανδρο Αγγλούπα το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας τόνισε πως ο κατηγορούμενος και η σύντροφός του (και αδελφή του θύματος) Ολγα Φαρμάκη επιχείρησαν να σβήσουν τα ίχνη της εγκληματικής πράξης. «Ο κατηγορούμενος και η τότε σύντροφός του λένε από την πρώτη στιγμή ότι είναι ατύχημα. Ομως σε αυτή την περίπτωση δεν δικαιολογούνται οι άλλες ενέργειές τους. Το σπίτι καθαρίστηκε, τα ενδύματα της παθούσας δεν βρέθηκαν, ενώ τα μηνύματά της προς τον φίλο της διεγράφησαν. Κατά την άποψή μου, κάποιος επισκέφτηκε το σπίτι και το καθάρισε. Επίσης η Ολγα Φαρμάκη διέγραψε μηνύματα από το κινητό της αδελφής της. Ολα τα ανωτέρω δείχνουν ότι υπήρχε σχέδιο συγκάλυψης της πράξης» ανέφερε, σημειώνοντας πάντως πως ο Αλέξανδρος Αγγλούπας δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα αλλά να το τραυματίσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα